Rotten Mind – Unflavored: Vreme za pank lektiru

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

rotten mind unflavored

Dugo sam čekao vinil “Unflavoreda” grupe Rotten Mind, a dugo je i putovao do mene. Ako je neko do sada propustio, obavezno da prelista sveske za pank lektiru iz nižih razreda.

Panksi iz Upsale na svom petom albumu “Unflavored” objavljenom za izdavača Lövely Records još uvek deluju moćno, sjebano i besno na svoj skandinavski način. Kombinujući punk kao bazični izraz sa elementima postpanka i darkvejva (na ineru ploče primećena majica Molchat Doma) kao i na prethodnom albumu, oni koračaju udobnom stazom melanholije koju su utabali. Istovremeno pokušavaju da provale i neke nove puteve, pozivom na borbu, gitarom koja čas plače, a čas đuska sa vokalom od kojeg se koža ježi.

I ovo ne da nije bez ukusa, već rastura mozak punoćom i eksplozijom energije koju možeš da osetiš usred uvećane gustine vazduha oko zvučnika. Zapaljivi na svoj način, kao kobre spremni za napad pišu posvetu izgubljenoj generaciji koja traži nadu, ali dobija pesnicu u lice. Ta pesnica je jedini način za osvešćenje, lansirana od strane glasnogovornika, grupe Rotten Mind, koji bez trunke patetike plivaju u gorčinom i ironiji obojenom sistemu, a u kojem samo žele mesto za svoju slobodu, samoću ili pravo .

„I know I’m useless, and I know you feel the same
But I can’t change now we both know that it’s too late“

Muzički besprekorni, sa stavovima realni, u osećanjima ambivalentni, Rotten Mind su jednostavno esencija panka i onoga šta od muzike želim, i šta muzika treba da predstavlja. To su emocija i poruka. “Unflavored” je hit-ploča 2022. godine.

Đorđe Ilić
Đorđe Ilićhttps://www.izvansvakekontrole.com
Đorđe, stara pankerska njuška, lokacija Šabac. Piše i za Out of The Darkness u kojem je otkrio podcast Pank Trepezarija, a onda i ISK.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content