Proslava rođendana Lemmyija Kilmistera sutra u sarajevskom klubu AG

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Klub AG i Snake Eater Management Vas sa radošću pozivaju na najveći rock’n’roll dernek u Sarajevu: proslavu šezdeset i šest godina rock’n’rolla – proslavu šezdeset i šestog rođendana Iana Lemmyija Kilmistera!

2011. je godina kada svjetski poznat, najglasniji rock’n’roll bend na planeti Motörhead slavi trideset i pet godina postojanja. Trideset i pet godina neumornih rock’n’roll avantura i trideset i pet godina odgoja budućih generacija rock’n’rollera. No cijeli show ne bi postojao da nije jednog čovjeka – Iana Lemmyija Kilmistera.

Lemmy je rođen 24.12.1945. godine u mjestu Stoke-on-Trent u Engleskoj i prije osnivanja Motörheada svirao je u bendovima Hawkwind, Rocking Vicars, Sam Gopal, kao i mnogim drugima. Njegov životni stil koji se jednom rječju može opisati kao rock’n’roll godinama je inspirisao pojedince, bendove i umjetnike. Voljeli ili ne voljeli Motörhead, voljeli ili ne voljeli Lemmyija, njegovu iskrenost, iskustva sa drogama, alkoholom i ženama, njegove tekstove ili smisao za humor (a svi znamo da ga ima!), on je ličnost koja se mora poštovati.

Sarajevski bend Snake Eater rođen je u martu 2010. godine i čine ga osobe odgojene na rock’n’rollu, Motörheadu i Lemmyijevim životnim svjetonazorima. I nije ni čudo što je upravo ovaj bend prošle godine odlučio da po prvi put u Sarajevu javno i glasno bude proslavljen Lemmyijev rođendan.

Sharan, vokal benda Snake Eater komentariše organizaciju prošlogodišnje i ovogodišnje proslave rođendana Lemmyija Kilmistera: „Postoje grupe čiju muziku možete poslušati u kafani ili na koncertu, postoje grupe koje možete poslušati kući i postoji Motörhead koji je više od muzike, više od zvuka, više od nota. Motörhead je, kao i Snake Eater, životni stil, težnja, želja da se rasplineš u moru buke i uživaš, a Lemmy je zaslužan za to. On je naš treći roditelj, ali vjerujem da kada bi se uradio DNA test, ispostavilo bi se da je barem pola članova Snake Eatera zapravo njegovo potomstvo!“ Organizirati ovakvu proslavu koja je službeno i odobrena od strane Motörheada, ne, ovo nije samo koncert, ovo je prilika starim i novim rockerima da dođu i uživaju u onom izvornom, bluesom potpaljenom, punkom razigranom zvuku koji je tako duuugo falio na binama širom Bosne i Hercegovine, a koji mi donosimo u našoj varijanti koja nimalo ne skrnavi originalnu ideju. Ovo nije izmišljotina, eksperimenti ni vrijeđanje, ovo je Rock’n’Roll!“

Pročitaj i ovo:  Brutal Assault 2024 - Vomitory, My Dying Bride, Terrorizer i drugi

Ovaj put, dernek se nastavlja u Klubu AG, 24.12.2011. godine. Snake Eater će izvoditi svoje pjesme, probrane hitove Motörheada, par specijalnih iznenađenja, a za dodatnu zabavu će biti zaslužna Jack Daniel’s ekipa koja će zagrijati atmosferu do trenutka topljenja polarnih santi! Više od dva sata sulude rock’n’roll zabave! Cijene Jack Daniel’sa, kao i Lemmyijevog omiljenog pića Jack-Cole u ovoj noći će pasti na nevjerovatne tri marke – pijte odgovorno, uživajte maksimalno!

A ove, kao i prošle godine slavimo rođenje još jednog rock’n’rollera – na isti dan kao Lemmy rodio se i bubnjar Snake Eatera – SEJO! Sejo puni pola Lemmyijevog staža, trideset i treća kuca na vrata!

U noći sa dvadeset četvrtog na dvadeset peti decembar budite u klubu AG, proslavite rođenje Lemmyija Kilmistera i bubnjara Seje. Što bi rekao Lemmy…

ROCK OUT WITH YOUR COCK OUT!

Cijena ulaznice je 6 KM, od čega su 3 KM konzumacija.

Poslušajte obradu pjesme “Motorhead” u izvedbi Snake Eatera:

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content