Pro-Pain VEČERAS u Sarajevu!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

SMF Promotions u saradnji sa BHxHC Bookingom Vas poziva da zajedno dočekamo hardcore veterane, povratnike u Bosnu i Hercegovinu – VEČERAS u sklopu turneje „20 Years of Hardcore“ u Sarajevo direktno iz New York Citya stiže PRO-PAIN !

Biti dvadeset godina na muzičkoj sceni nije malo ostvarenje ni za jedan bend ili izvođača. No, biti dvadeset godina na samom vrhu hardcore scene u gradu u kojem biti hardcore ne znači samo svirati, već i živjeti na taj način – e to nije nimalo zanemarivo. I Pro-Pain je zaista već dvadeset godina creme de la creme newyorškog hardcorea, a autori su bezvremenskih albuma kao što su „Foul Taste of Freedom“, „Truth Hurts“ i „Act of God“. Njihov novi album nazvan „Absolute Power“ izdan je 2010. godine.

Težina, strast i posvećenost su karakteristike muzike Pro-Paina, muzike koja istom snagom privlači slušatelje koji su posvećeni i hardcoreu i metalu. Kada su u septembru 2009. godine pred brojnom publikom koja se skupila u Kinu Bosna rekli da će se vratiti u Bosnu i Hercegovinu, mi smo znali da su bili mrtvi ozbiljni, a sada to znate i Vi – Pro-Pain se vraća u Sarajevo, VEČERAS!

Pro-Painu će u Sarajevu podršku pružiti još dva benda – Undivided i Morrigu!

UNDIVIDED je petnaest godina star hommage newyorškom metal i hardcore zvuku. Bend nam stiže iz Rockland Countyija, iza sebe imaju jedan album iz 2009. godine koji se zove ”Until Death”, a u fazi su miksanja novog albuma. Ako volite muziku bendova kao što su Madball i Biohazard, vjerujemo da će Vam se svidjeti i Undivided!

Pročitaj i ovo:  Atheist Rap roka na domaćoj teritoriji

MORRIGU je švicarski kvartet koji kaže da svira dark emotional metal. Njihove pjesme inspirisane su njihovom vlastitom maštom. Za sebe govore da su sanjari budućih vremena i emocija ljudskog roda. Ipak, naglašavaju da se u njihovim pjesmama, kao i u stavovima članova benda osjeti čvrsta crta socio-političke kritike. Njihov drugi album „Niobium Sky“ iz 2009. godine dobio je sve redom odlične ocjene od medija koji su recenzirali izdanje. Muzički, bend je zanimljiva moderna mješavina death metal i hardcore žanra sa naglašenim progresivnim dionicama. Kako to sve funkcioniše uživo, vidjet ćemo večeras u Sarajevu!

Pročitaj i ovo:  Iron Maiden najavio novi album Senjutsu

 

Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

ISK INSTAGRAMANIJA!

SLIČNI ČLANCI