Premijerna svirka sarajevskog Hellridea u Sarajevu, 28. februara!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

BHxHC Booking i SMF Promotions sa ponosom najavljuju premijernu svirku sarajevskog stoner / sludge / southern metal benda Hellride koja će se održati u klubu “Cinemas” (bivša “Sloga), dvadeset i osmog februara 2012. godine.

Ovo je dugo očekivana prva svirka ovog sarajevskog benda kojeg su osnovali Mirza Ćorić i Emir Saračević u decembru 2010. godine. Bend je dosad snimio šest autorskih pjesama koje će izvesti pred publikom u “Cinemasu”, kao i još uvijek nenajavljene obrade čime će repertoar Hellridea biti ispunjen za prvi, promotivni koncert, a koji bi trebao trajati negdje više od sat vremena.

Sadašnju postavu Hellridea čine Mirza Ćorić (gitara; ex-Gnu, Deus Ex Carousel), Emir Saračević (bas; Machines of Hate, Snake Eater), Gligor Popović (gitara; Ofsajd, Snake Eater, Deus Ex Carousel), Damir Zirojević (bubnjevi; Dozer, Polaroid Trip) i Petar Bruić (vokal; Arhe).

Četiri dosad objavljene pjesme mogu se poslušati na oficijelnom Facebook profilu benda Hellride.

Podršku Hellrideu na ovom koncertu pružit će i sarajevski Corbansick, kvartet čiji crossover zvuk najviše podsjeća na muziku Deftonesa i Rage Against The Machinea, gdje sjajne liričke poruke vokala Ensara Bistrivode koji je aktivan i u hip-hop vodama pod pseudonimom SterMa bivaju izlagane na super ritmičnim, funky muzičkim dionicama gitariste Feđe Šehića, bubnjara Dine Osmića i basiste Muhameda Mulaosmanovića. Ova postava benda snimila je i EP “Another Nobody”, a trenutno rade na svom albumu prvijencu.

Iz tabora BHxHC Bookinga i SMF Promotionsa najavljeni su i još jedni specijalni gosti na ovoj promociji, ali o kome je riječ, još uvijek nije poznato.

Cijena karte za ovaj koncert iznosi pet maraka.

 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI