Osmi rođendan ISK u stilu – uz Agnostic Front u Sarajevu!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Trinaesti august 2012. godine, datum kada Izvan Svake Kontrole slavi svoj osmi rođendan, definitivno će ostati upamćen po, unaprijed garantujemo, jednom od najboljih koncerata 2012. godine. U Sarajevo u organizaciji BHxHC Bookinga i SMF Promotionsa stižu ultimativni kraljevi NYHC-a: Agnostic Front!

Osnovani od strane gitariste Vinnieja Stigme u novembru / decembru 1980. godine, Agnostic Front se smatra pionirima hardcore škole koja je u svijetu poznata kao NYHC, gdje New York, mjesto rođenja Agnostic Fronta, ne predstavlja samo geografsku odrednicu, već i cjelokupno liričko, mentalno i muzičko lice benda. Sa klasikom, debi albumom “Victim in Pain” Agnostic Front je pomogao proboju hardcorea u New Yorku, a kasnije i šire. Bend koji već trideset i dvije godine praši tako predano da je postao sinonim sa riječi, ali i žanrom hardcorea dolazi u Sarajevo, trinaestog augusta ove godine. O mjestu održavanja, cijeni karte i bendovima podrške pisat ćemo uskoro.

Bio je Madball, devetnaestog jula nam dolazi Biohazard, a trinaestog augusta Agnostic Front… miriše li ovo na najavu koncerta četvrtog člana NYHC Velike Četvorke? :)

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI