Novi mjesec podrazumijeva i novu najavu bendova od strane češkog Brutal Assault festivala. Dvanaest novih imena pridružiće se listi od skoro pedesetak već objavljenih, te ukoliko ste fanovi nekih od grupa iz ove najave, drago nam je podijeliti ovaj rani Božićni poklon sa vama.

Neprikosnoveni kraljevi metalcore žanra AS I LAY DYING vratili su se na scenu u originalnom sastavu i sa novim albumom „Shaped by Fire”, a nakon devet godina i na Brutal Assault. Kanadski THE AGONIST predvođeni harizmatičnom Vicky Psarakis se vraćaju u Češku naredne godine, promovišući novi, šesti album “The Orphans” koji je pokupio odlične kritike. BUTCHER BABIES je jedan od bendova koji ćemo imati priliku premijerno čuti iduće godine na festivalu, kao i SOEN čiji će nastup definitivno pridonijeti raznovrsnosti metal žanrova u Jaromeru.

DEVIN TOWNSEND je sa druge strane stalni gost festivala, te za dvadeset i peto izdanje priprema set koji će između ostalog promovisati novi album “Empath” i na radost brojnih fanova možemo očekivati i par pjesama Strapping Young Lada. Kada smo kod redovnih gostiju festivala moramo ovom prilikom pomenuti i BLOODBATH, te MAYHEM koji je nedavno izbacio album “Daemon”.

Do kraja ove najave imamo i bendove:

UADA
BENIGHTED
BLOOD INCANTATION
SACRED REICH
EXCREMENTORY GRINDFUCKERS

Ukoliko ste propustili vijest o početku prodaje early bird ulaznica, iste možete pronaći na linku https://shop.brutalassault.cz/en/tickets

Više informacija o Brutal Assault festivalu možete naći klikom na www.brutalassault.cz, te Izvan Svake Kontrole koji je jedini medijski partner festivala za područje Bosne i Hercegovine.

Pročitaj i ovo:  Dobar dan, izvolite: novi album zagrebačke grupe Parnepar