Nervosa stiže u Sarajevo!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

nervosa

BHHC Booking je prije desetak minuta na svojoj novoj web stranici objavio informaciju o novom koncertu koji će se održati 1. jula u njihovoj organizaciji – u Sarajevo stiže brazilski trio Nervosa!

Nervosa je metal senzacija São Pauloa osnovana 2010. godine. Trio čine Prika Amaral, Fernanda Lira i Pitchu Ferraz. Agresivni thrash metal sa dozom agresivnosti kakvu pokazuju samo latinoamerički bendovi prvi put je zapisan na demo izdanju 2012. godine koje je usmjerilo pažnju na thrash titanke. 2014. godine Napalm Records potpisuje Nervosu i grupa objavljuje prvi album – “Victim of Yourself” hvaljen je od strane fanova i kritike. U Sarajevo stižu u sklopu promocije svog novog studijskog albuma “Agony” koji će Napalm Records objaviti u junu ove godine.

Dobro poznati osječki thrasheri War-Head dijelit će binu sa Nervosom u Sarajevu. War-Head je jedan od najaktivnijih osječkih i hrvatskih metal bendova. Osnovani 2003. godine, 2004. su objavili mračan demo na kojem je bubnjeve odsvirao Honza Kapák iz dobro poznatog Avengera. 2008. objavljuju svoj prvi studijski album “No Signs of Armageddon”. Slijedi “… Still No Signs of Armageddon”, a posljednji studijski materijal nosi naziv “Imperium Mundi” i objavljen je 2014. godine.

Čini se da je na londonski sastav Other Eyes Wise Sarajevo ostavilo pozitivan utisak jer se vraćaju sa Nervosom i War-Headom da održe još jedan nastup u Bosni i Hercegovini! U pitanju je specifičan metal bend modernog pristupa, a kao svoje uzore navode, između ostalih, Mastadon, Meshuggah, Lamb of God i Slipknot.

Cijena ulaznice, kao i mjesto održavanja će biti objavljeni naknadno. Koncert ova tri benda će biti organiziran u saradnji BHHC Bookinga, Sarajevo Metal Fest Promotionsa i Wolves Bookinga, a prijatelji događaja su Jeftina Štampa i Karlovačko.

Pročitaj i ovo:  Sjećanje na Zlaju: Kontra objavila singl "Put bez povratka"
Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI