Negura Bunget 27. marta u Sarajevu!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

negurabsa

Dvadeset i sedmi mart je noć koju će svi ljubitelji black metala i srodnih ekstremnih metal žanrova pamtiti jer u Sarajevo po prvi put dolazi jedna od najfascinantnijih black metal grupa današnjice – Negura Bunget!

Negura Bunget je započela svoje muzičko putovanje davne 1995. godine. Nije trebalo dugo da svojim prepoznatljivim zvukom skrenu pažnju na sebe, te im je lojalnost publike kroz godine rada omogućila status giganta metal scene.

Njihov zvuk je unikatan, spoj tradicionalne muzike i sirovog black metala, sudar standardnih black metal instrumenata i fascinantnog zvuka Transilvanije kreiranog uz pomoć tradicionalnih narodnih instrumenata Rumunije.

Sarajevski nastup će biti prvi nastup Negure Bunget u Bosni i Hercegovini, a održat će se 27. marta u klubu AG, mjesec dana od objavljivanja sedmog studijskog albuma “TĂU”. “TĂU” predstavlja fascinantno muzičko ostvarenje, prvi album u sklopu Transilvanijske trilogije.

Poljski Northern Plague nastupit će u klubu AG uz Neguru Bunget i Grimegod. Ovaj relativno mlad sastav osnovan je 2009. godine u poljskom Białystoku, a njihov album “Manifesto” iz 2014. godine privukao je pažnju mnogih ljubitelja ekstremnog zvuka svojom nesmiljenom brutalnošću kombinacije black i death metala.

Grimegod se smatraju jednim od veterana rumunske metal škole, ali i jednim od najznačajnijih bendova metala Istočne Evrope. Osnovani 1991. godine, Grimegod predvodi Tibor K. koji od 2013. godine svira i u Neguri Bunget. 2014. godine Grimegod je objavio povratnički album, prvi nakon četrnaest godina – “Wrong Roads” donosi osam pjesama dooma sa elementima gotike.

Evropski dio svjetske TĂU turneje sastoji se od osamdeset uzastopnih datuma, te nam je izuzetna čast ugostiti istinske legende evropskog undergrounda u petak, 27. marta u klubu AG.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI