Mlade punk i metal snage večeras u klubu AG

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ako se još uvijek niste odlučili gdje večeras, vjerujemo da će vas dobar provod dočekati u klubu “AG” gdje će se sarajevskog publici predstaviti mladi sarajevski punk i metal bendovi, uz specijalne goste iz Novog Sada, bend Concrete Sun.

Koncert u 20.15 otvara sarajevska hardcore/punk grupa Trooper 83 koja je prvi nastup imala u sklopu Sarajevo Punk Festa.

Nakon njih nastupit će Rituali Satanas, bend novijeg kova o kojem se ne zna mnogo osim da sviraju mješavinu black i doom metala, sa elementima punka.

Obscisor je treći bend koji će svirati večeras. Mladoj sarajevskoj ekipi koja za sebe kaže da svira eksperimentalni death metal ovo će  biti prvi nastup.

Pred nastup Concrete Suna, posljednji sarajevski bend koji će nastupiti večeras je Bestias. Bestias je sarajevski black/thrash/death metal bend posebno orijentisan ka old school estetici, kako vizuelno, tako i muzikom. Za ljubitelje bendova kakvi su Sarcofago i Treblinka.

Concrete Sun, gosti večerašnjeg koncerta, je petočlani sastav iz Novog Sada koji je oformljen 2007. godine. Za svoju muziku kažu da se može definisati kao melodični southern stoner grunge. 2011. godine su izdali svoj debitantski album “Sky is High”, a album će uskoro doživjeti reizdanje od strane izdavačke kuće “Miner Recordings”.

Ulaz je 8 KM (konzumacija od 3 KM uključena), a organizatori napominju da je klub “AG” večeras spustio cijene žestokih napitaka, tako da će rakija i travarica koštati samo 1,5 KM.

Vidimo se!

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content