Ljubitelji kažu: “Hoćemo Kontru!”

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Na socijalnoj mreži Facebook osnovana je javna grupa KONTRA HC REUNION! koja za cilj ima okupiti ljubitelje sarajevskog hardcore benda Kontra. U opisu grupe piše:

Dragi ljudi, ovdje se okupljamo da bi u idućih koliko god treba dana, mjeseci itd, pokazali svoj respect i dugogodišnju ljubav prema ekipi benda KONTRA HC! Molim sve pozvane u grupu da iskažu svoje želje, uspomene i komentare u sklopu postova u grupi, naravno samo pozitiva, mojne stresa! Pozovite i svoje prijatelje i poznanike koji su fanovi da se učlane, te da zajedno pokažemo bendu koliko smo ih poželjeli, da bi se aktivirali, prihvatili instrumenata i organizovali nam još jedan u nizu odličnih koncerata i ludila koje samo oni mogu!

KONTRA HC REUNION, idemo lagano!

Grupa u trenutku pisanja ovog članka okuplja 126 članova. Ideje o eventualnom ponovnom koncertnom okupljanju su pozitivno primljene, a jedan od članova predložio je čak i koncert tri Kontre, dešavanje na kojem bi svirali sarajevski rapper Kontra, HC grupa Kontra i drum’n’bass kolektiv Kontra.

Kontra je osnovana početkom 2001. godine i jedini su istinski predstavnik stare škole hardcore punk zvuka, sa naglaskom na NYHC razred. 2010. godine proslavili su deset godina postojanja, a posljednji koncert održali su sa Madballom 2011. godine. Kontra se tehnički nikad nije ni razišla, ali su posljednjih godina rijetko aktivni. Vrijedi napomenuti da dva člana Kontre, bubnjar Zlatko Moldovan i gitarista Slaven Kopčić, sviraju i u sarajevskom metal bendu Flatline.

Kontra je još 2010. godine snimila svoj debitantski album koji iz razloga poznatih bendu još uvijek nije ugledao svjetlo dana.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content