Izvještaj i galerija: Kvarat stoljeća Elementala!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Elemental je proslavio 25 godina postojanja (foto: Matea Lacmanović)

Već (ili tek?) 25 godina Elemental puni naše radiopostaje hitovima, pozornice koncertima, a nas – ovisno o interpretaciji. Elemental je teško pinpointat; jesu li rep, pop, pop-rock, primjesa jednog, drugog, trećeg?

Svoju su karijeru započeli davnih 90-ih kao dio zagrebačke hip-hop scene o čemu svjedoče stariji hitovi poput “Dal’ sjećaš se” i “Vidi me sad”, no postepeno je ova glazbena skupina dodavala članove i okrenula se svirkama uživo, što nas je dočekalo i u Zagrebu na Šalati početkom lipnja.

Predgrupa je bila Dina Jashari i Drugari, makedonski glabenici kojima je ovo bila prilika da se pokažu zagrebačkoj publici, a zagrebačkoj publici da ne džažaju toliko. Čini se da je svirka bila na obostrano zadovoljstvo, iako se Šalata sporo punila. Naime, uslijed obnove, pandemije koronavirusa i potresa koji je bio zadesio Zagreb, radovi na Šalati stoje, pozornica je okrenuta na suprotnu stranu no inače, a kapacitet je nešto smanjen zbog neuporabe tribina.

Nakon Dine i Drugara, Elemental se popeo na pozornicu i krenuo jako! Uz svoje prepoznatljive riffove i beatove, publika je upotpunila tekstove, a energija je bila slobodna. Nije se moglo ignorirati slobodu koju su očito osjetili i LGBT+ parovi na koncertu čime nas je upravo ovaj koncert lagano uveo u Mjesec ponosa, a svoju atmosferu pokazao i dokazao kao sigurnom.

Elemental nastavlja sa svojim slavljem na nadolazećim koncertima, a mi vam donosimo galeriju fotografija!

Matea Lacmanović
Matea Lacmanovićhttps://www.izvansvakekontrole.com
Matea lovi sunce i voli more. U potrazi je za svježim zrakom i filozofiranjem, praunuka vještica koje niste spalili.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content