Informacije o novom albumu benda Silent Kingdom

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Izvinjavamo se bendu Silent Kingdom na prenošenju krivih informacija. Mastering albuma “Path To Oblivion” radio je Petr Blackie Hosek u studiju “Descent” u Češkoj Republici.

Sarajevski black metal bend Silent Kingdom objavio je na svom oficijelnom websiteu informacije o novom izdanju benda. Nasljednik albuma “Legends of an Old Grave” zove se “Path To Oblivion”, a na albumu se nalazi jedanaest pjesama:

1. Under your might (instrumental)
2. From dust
3. Above the bed of stones
4. Drown them back to sleep
5. Path to oblivion
6. Straight into sun
7. Old ones (instrumental)
8. All hails to our soil
9. The world beyond
10. What lies below
11. The knell (instrumental)

Za produkciju je opet zaslužan Stefan Komljenović, bubnjar Silent Kingdoma, ali i bendova Filling Silence i Aesthetic Empathy, dok je mastering albuma radio Petr Blackie Hosek u studiju “Descent” u gradu Brno u Češkoj Republici. Na albumu će zapjevati i zasvirati i gosti iz domaćih i internacionalnih metal krugova: Morean (Dark Fortress, Noneuclid)  je otpjevao vokalne dionice na pjesmi “Drown Them Back To Sleep”. Petr Blackie Hosek, osnivač i gitarista čeških black metal legendi Root napisao je i snimio instrumentalnu numeru “The Knell”. Pavel Jeřábek, gitarista češkog progresive metal benda Edain odsvirao je solo na “Drown Them Back To Sleep”, a Emir Saračević, novinar radijske emisije i portala The Aebyss, kao i basista bendova Hellride i Snake Eater otpjevao je back vokale na pjesmi “Path To Oblivion”.

Koncertna promocija albuma će se desiti na dan izdavanja, trećeg decembra 2011. godine u sarajevskog klubu “AG”. Bend podrške je bend Ambrosia. Cijena karte je 13 KM, a uz kartu dobijate CD primjerak novog albuma “Path of Oblivion”, kao i jedno piće. Specijalna ponuda vrijedi za prvih pedeset ljudi koji kupe kartu – oni će uz već ranije navedeno dobiti i LP verziju albuma “Legends of An Old Grave” POTPUNO BESPLATNO! Budite na vrijeme u klubu “AG”!

Pročitaj i ovo:  Video Nasty: Autopsy najavljuje novi album brutalno nasilnim spotom

Album “Path To Oblivion” je rezultat kooperacije između češke kuće “Zero Budget Productions” i talijanske kuće “Raptures Asylum”.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »