Futavci objavili novu pjesmu, duet sa Irinom Kapetanović

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

futavci2016

Danas u petnaest časova na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Futavci su promovisali video spot za pjesmu “Kao Ljubav”. Pjesma je nastala u saradnji sa bh. vokalistkinjom Irinom Kapetanović.

„Nismo planirali da ova pjesma bude dugačija od dosadašnjih, to se desilo samo od sebe. Pjesma “Kao Ljubav” i dalje posjeduje elemente koji su prepoznatljivi za nas, ali sam rad na ovoj pjesmi iziskivao je mnogo ozbiljniji i zreliji pristup od dosadašnjeg. Samim tim, ova pjesma je najava svega onoga što slijedi vezano za bend u daljnjem pristupu radu“, rekao je frontmen benda Kemal Čebo.

I Irina Kapetanović je zadovoljna ostvarenom saradnjom.

„Napisati ljubavni tekst u današnje vrijeme, a da ne bude ofucan i izlizan, prava je umjetnost. Nisam mogla odbiti. Nakon što smo završili snimanje pjesme i zajedno poslušali prvi miks, odmah sam shvatila da će ovo biti saradnja na koju ću biti najponosnija do sada jer je nešto skroz novo i drugačije od onog što sam radila prije i mislim da će dobro proći kod publike“, dodala je Irina Kapetanović.

Glavni akteri spota su proslavljeni bh. glumac i glumica, Emir Fejzić (Dame biraju) i Amila Terzimehić (November Man) koji su svojim koreografijama bespoštedno dočarali odnose unutar jedne ljubavi.

“S obzirom na to da smo prijatelji benda, odmah smo prihvatili njihov poziv da baš mi budemo ti koji će dočarati ljubav i to onako kako nas dvoje najbolje znamo, kroz ples i pokret. Odnos muškarca i žene u kojem muškarac pokušava shvatiti misterij njenog bića i njihovog odnosa. Pjesma nam se odmah svidjela jer je priča univerzalna i svakodnevna. Po mnogima koji su je čuli, najromantičnija je pjesma benda do sada. Imali smo tu sreću što nas dvoje već duže vrijeme sarađujemo i nije nam bio problem sprovesti ovu ideju u djelo, iako smo imali samo mjesec dana da osmislimo koreografiju”, rekli su Emir i Amila.

Pročitaj i ovo:  Rainmaker donosi zvuk Iron Maidena u Sarajevo

Pjesma je snimljena u MC Pavarotti Mostar, produkciju i mastering potpisuje svjetski proslavljeni inžinjer zvuka Zoran Jurišić (MK Mastering), a spot je sniman u ambijentu Otvorene scene Obala, na ASU u Sarajevu, u produkciji Studio scena, u režiji glumca Adnana Gore.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content