Flatline potvrđen kao bend podrške na sarajevskom koncertu Sepulture!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Sarajevski bend Flatline potvrđen je kao grupa podrške na drugom sarajevskom koncertu Sepulture koji će se održati jedanaestog juna u klubu “Sloga”. Osnovani 2005. godine, Flatline slovi kao jedan od najboljih bh. bendova. Njihova kombinacija metala i hardcorea koju članovi nazivaju posttraumatic hardcore dosad je više puta odjekivala širom Evrope – naime, bend je odsvirao pet evropskih turneja, a zapažene nastupe na domaćem tlu imali su dijeleći binu sa bendovima kao što su Tankard i Napalm Death. Iza sebe imaju jedan album “Posttraumatic Lullabies” snimljen u Švicarskoj, te dva video spota.

Ono što je zanimljivo za njihov predstojeći nastup  sa Sepulturom je to da ih je izabrao upravo Andreas Kisser, gitarista grupe Sepultura. Naime, za vrijeme njihovog prvog koncerta u Sarajevu, Kisseru je uručen album Flatlinea “Posttraumatic Lullabies”, te je Kisser, zadovoljan onim što je čuo na debitantskom ostvarenju Flatlinea, zamolio organizatore sarajevskog koncerta da Flatline budu specijalni gosti na koncertu.

Iz novina povodom prvog gostovanja Sepulture u Sarajevu

Vrijedi napomenuti da je danas krenula prodaja early bird ulaznica za sarajevski koncert Sepulture. Broj ovih ulaznica iznosi pedeset, koštaju 30 KM i bit će dostupne svaki dan od 12-17 u klubu “Sloga” sve dok se ne rasprodaju. Redovna pretprodaja kreće u aprilu.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI