Dva dana do spektakla – sa Brkovima stiže Zmaj od Šipova!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

U čast sedam godina radijske emisije i web portala “Izvan Svake Kontrole”, sve Vas pozivamo i očekujemo na ISK rođendanskom derneku na kojem će vas zabavljati zagrebačka punkfolkwellness&spa atrakcija, nenadmašivi BRKOVI, sarajevski nasljednici Vatrenog Poljupca i Tife SNAKE EATER i specijalno vanredni gost: ZMAJ OD ŠIPOVA!

Grupa Brkovi iz Zagreba postoji od 2004. godine. Zasićeni satanizacijom narodnjaka u medijima i uštogljenim podjelama muzike na urbanu i neurbanu, petorica mladića punkerske provenijencije odlučuju svirati narodnjake na način na koji jedino znaju – žestoko i beskompromisno sa ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja im pritišće grud. Zahvaljujući licemjerju koje vlada u tzv. urbanim krugovima, koje se gnuša narodnjaka, ali istodobno potajno uživa u njima, Brkovi brzo ostvaruju uspjeh.

Brkovi žare, Brkovi pale...

Njihovo tankoćutno muziciranje, šovinistički tekstovi, buđenje niskih strasti, općenito – larpurlatizam, pronalaze publiku u onima koji se srame svoje rodovske prošlosti i genetskog podrijetla. Iza sebe imaju dva odlična albuma koja možete potpuno besplatno skinuti na http://www.brkovi.com/

Brkovi su specijalno za ovaj nastup odlučili pozvati i svog dugogodišnjeg prijatelja, najvećeg BRKU Bosne i Hercegovine, čovjeka koji zna sa ženama, a svira i dvadeset i četiri instrumenta – u Cinemas (Slogu) dolazi i jedan i jedini ZMAJ OD ŠIPOVA! Zmaj će specijalno na ovom dešavanju odsvirati sa Brkovima par njihovih pjesama, ali se i obratiti sarajevskoj rock’n’roll publici, zato budite u klubu “Cinemas” 23.9.2011. godine!

A da BRKOVI ne ostanu sami na ovom rođendanu sa hrpom rock’n’rollera, pobrinut će se i nasljednici Mladena Vojičića Tife, Vatrenog Poljupca i Angusa Younga, jedini i najbolji sarajevski rock’n’roll bend – Snake Eater!

Zovu ih nasljednicima Vatrenog Poljupca, Motorheada i Georgea Thorogooda. Njihovi koncerti su istinski spektakli slave rock’n’rolla kakav se svirao pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih kada je Elvis J. Kurtović bio najveća faca na estradi (i sada je, samo ljudi to ne primjete!). Snake Eater čini provjerena grupa rock’n’roll frikova koji nakon godina provedenih u podzemlju napokon žele živjeti i egzistirati od muzike pošto im drugi poslovi u današnjoj Bosni i Hercegovini ne idu od ruke. Jedan od rijetkih mainstream bendova bivše Jugoslavije koji je od samog početka kročenja stazama rock’n’rolla zaradio vlastiti menadžment, vlastitu agenciju za promociju koncerata i vlastite fanove ženskog roda koji se dive i klanjaju snažnoj, muškoj petorci.

Pročitaj i ovo:  Odpisani ovog vikenda dolaze u Banjaluku, Sarajevo i Tuzlu
Snake Eater, vatra i led!

Stadionski rock poznat pod nazivom HIGH VOLTAGE ROCK nikad nije zvučao svježije, eksplozivnije i žešće. Pazite se, Snake Eater će da vas pojede, bejbe!

Koncert će se održati u klubu “Cinemas” (bivša “Sloga) 23.9.2011. godine sa početkom u 21.00. Cijena karte je 10 KM i karte se mogu uzeti samo na ulazu u klub na dan koncerta.

Poslušajte Brkove i Snake Eater:

http://youtu.be/ff_IXJIAWnM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

1 komentar

SLIČNI ČLANCI

Translate »
%d bloggers like this: