Doviđenja, Hobson’s Choice – večeras u Sarajevu!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Muzičke grupe dolaze i odlaze… ideje žive vječno.

Sarajevo Metal Fest Promotions u saradnji sa BHxHC Bookingom i HCF-om ima čast organizovati dešavanje koji nije samo koncert, već i proslava prijateljstva, ideja i principa – oproštajni koncert tuzlanskog hardcore benda Hobson’s Choice.

Hobson’s Choice je 2005. godine u Tuzli osnovao Aleksandar Todorović sa ciljem promocije hardcore zvuka, ali i pozitivnih ideja i aspekata djelovanja unutar hardcorea, ali i u životnoj sredini. Njihova muzika, koja se najlakše može okarakterisati kao hardcore nove škole, veoma često je bila u sjeni nečega puno većeg – DIY etike i principa. Rijetko koji bend sa područja Bosne i Hercegovine se može pohvaliti količinom pozitivnih ideja koje su demonstrirali na svojim koncertima, ali i nakon istih, u razgovoru sa ljudima koje nikad nisu nazivali ‘fanovima’, već prijateljima. Nakon osam godina aktivnog učešća na bh i regionalnoj hardcore sceni, tri EP izdanja i jednog singla, te nastupa sa velikim brojem bendova različitih usmjerenja kakvi su Kontra, Hitman, Last Hope, My Dying Bride, ali i mnogi drugi.

Na oproštajnom koncertu u amfiteatru sarajevskog Doma mladih rame uz rame sa Hobson’s Choiceom svirat će i njihovi prijatelji M.T.S., Shipwrecked i Gloves Off!

M.T.S. od samog osnivanja 2005. godine predstavlja beskompromisnu i agresivnu kombinaciju hardcore i metal zvuka koja je veoma brzo pronašla svoj put do slušateljstva. Iskusna ekipa muzičara do sada je objavila jedno EP i dva demo izdanja, a ovo će biti njihov prvi koncert nakon nastupa na Sarajevo Metal Festu 2011. godine.

Nemojte da vas ime benda Shipwrecked zavara – ovaj sarajevski kvartet osnovan 2012. godine veoma je vitalan i malo-pomalo skuplja sve više slušalaca na svojim koncertima. Kao što i sami kažu, njihova muzika je rezultat probijanja granica i standardnih žanrovskih ograničenja. Članovi Shipwreckeda nisu ‘neki novi klinci´, već su znanje kalili u bendovima kao što su M.T.S., Corbansick, Misery Crown, DUAT i drugima. Bend se sprema uskoro predstaviti svoje prvo EP izdanje, te će ovo biti savršena prilika da čujemo i neke nove pjesme. Ako pri pomenu bendova kao što su Crowbar, Tool, Intronaut, Antagonist A.D. i Mastodon osjetite pozitivnu turbulenciju u stomaku, Shipwrecked morate čuti i doživjeti uživo!

Pročitaj i ovo:  Obucite crninu: This Eternal Decay u Klubu AG

Gloves Off nam stiže iz Banja Luke i predstavlja 78000 Hardcore! Osnovani su 2012. godine, te su u maju 2013. objavili svoje prvo demo izdanje. Ovo će im biti prvi nastup pred sarajevskom publikom, te vas pozivamo sve da skinete rukavice i dobro se zabavite u mosh pitu sa banjalučkim Gloves Off!

Petak, 22. novembar, amfiteatar Doma mladih.
Priredimo Hobson’s Choiceu oproštaj kakav zaslužuju!

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content