Dobrotvorni koncert za ISK Logo… ili mogući sudski spor!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

isk

Mike Hrubovcak, američki ilustrator 2005. godine kreirao je ISK logo u tri varijante i dao ekskluzivno pravo uredniku ISK Web Magazina Arnelu Šariću Sharanu na korištenje.

Prije četrdeset i osam sati primili smo mail od Mikea u kojem se govori da je njegova firma Visual Darkness prodana američkoj kompaniji LeakLoad uz prava na korištenje svih logotipa. Time je Mike Hrubovcak u ruke druge kompanije prepustio pravo na korištenje ISK logotipa.

U mailu smo dobili i attachment, tj. obavještenje od kompanije LeakLoad u kojem nas se obaviještava da ćemo za buduće korištenje prava na ISK logo morati plaćati godišnju sumu od 1500 dolara.

Nije nam trebalo dugo da shvatimo da je to nemoguće i angažovali smo bh ilustratora Enisa Čišića da uradi novi ISK logo (Enis Čišić radio je na omotu novog albuma Motherpiga). Međutim, LeakLoad zahtjeva sumu od 1000$ u opomeni pred tužbu gdje se govori da je logo već tri mjeseca korišten, a da LeakLoadu prava pripadaju od 4. januara ove godine.

Pozivamo sve bendove koji su u mogućnosti da se odazovu na naš poziv na dobrotvorni koncert koji će se održati u maju u Sarajevu u klubu Sloga gdje će sav prihod od karata ići za pokrivanje troškova od 1000$ maraka. Sa LeakLoadom smo napravili dogovor o tome da novac uplatimo do 1.7.2013. godine na njihov žiro račun.

Čast nam je i zadovoljstvo obavijestiti Vas da je najbolji sarajevski black metal bend KRV odlučio odsvirati ekskluzivnu svirku na ovom koncertu kako bi podržao ISK! Ovaj bend završio je svoju karijeru 2010. godine nakon objave albuma “Ograma”!

Bendovi koji bi htjeli zasvirati na našem benefit koncertu trebaju se javiti do 20.4.2013. na izvansvakekontrole@gmail.com.

Pročitaj i ovo:  Chisel stiže na To Be Punk, počela pretprodaja ulaznica

Koncert će biti realiziran u saradnji sa BHxHC Bookingom i SMF Promotionsom.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

1 komentar

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content
%d bloggers like this: