Brutal Assault 2023 – In Flames kao jedan od headlinera novog izdanja

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Treća, ovoga puta konceptualna najava za dvadeset i šesti Brutal Assault, između ostalih bendova, dodaje i jednog headlinera.

Radi se o švedskom bendu IN FLAMES koji se vraća pod zidine tvrđave Josefov, u češkom gradu Jaromeru. Formirajući melodic death, novi metal žanr prije više od trideset godina, zajedno sa bendovima At The Gates i Dark Tranquillity, ova heavy metal mašina izgradila je globalnu reputaciju svojim albumima, svjetskim turnejama te nastupima na rock i metal festivalima na gotovo svim kontinentima.

Jedinstvenu atmosferu i estetiku nordijske prirode muzički će oživjeti Norvežani BORKNAGAR i Finci WOLFHEART. Borknagar je imao ogroman uticaj na razvoj nordijskog black metala sredinom devedesetih, te smo sigurni da brojni fanovi ovog benda iščekuju njihov povratak na Brutal Assault nakon deset godina.

Ostajemo na sjeveru, odakle dolazi OMNIUM GATHERUM, koji ove i naredne godine idu na svjetsku turneju promovišući novi album “Origin”.

Posljednji sloj ove melodične najave donosi nam australski BE’LAKOR – sa svojim impresivnim muzičkim rasponom, ovaj kvintet nudi muziku punu emocije i aranžmanskih detalja koji svakim slušanjem otkrivaju sve više.

Toliko za ovaj put.
Organizatori Brutal Assaulta su voz koji se nema namjeru zaustaviti u skorije vrijeme, pa tako novu najavu možemo očekivati već sljedeće sedmice!

Ulaznice za ovogodišnji Brutal Assault festival možete nabaviti na www.brutalassault.cz/en/tickets

Više informacija o Brutal Assault festivalu možete naći klikom na oficijelni sajt www.brutalassault.cz, te Izvan Svake Kontrole koji je jedini medijski partner festivala za područje Bosne i Hercegovine.

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content