Brutal Assault 2023: Dismember se vraća u Jaromer!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Organizatori češkog Brutal Assaulta dodali su deset novih imena na spisak bendova narednog izdanja festivala.

Ono što će definitivno obradovati fanove old school death metala je povratak Matti Kärkija i kultnog švedskog benda DISMEMBER pod zidine tvrđave Josefov. Punih šesnaest godina od njihovog posljednjeg nastupa na Brutal Assaultu, Dismember su jedni od pionira stockholmskog zvuka i titani švedske old school death metal scene sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošloga vijeka. Očekujte da čujete kultne stvari sa klasika kao što su “Like an Everflowing Stream”, “Indecent and Obscene”, “Death Metal” i ostatka kataloga ove legendarne death metal mašinerije.

WATAIN se nakon trinaest godina također vraća na Brutal Assault sa još jednom black metal ceremonijom povodom izdanja posljednjeg albuma “The Agony & Ecstasy of Watain”.

Kada smo već kod black metala, MISÞYRMING, SPECTRAL WOUND, NORDJEVEL i CONCERETE WINDS se pridružuju listi novih izvođača narednog festivalskog izdanja, dok boje death metala brane SKINLESS i LIK.

SACRAMENTUM i SOLOTHUS posljednja su imena ove najave Brutal Assaulta, koji se naredne godine održava od devetog do dvanaestog avgusta u tvrđavi Josefov, mjesta Jaromer, na sjeveroistoku Češke republike.

 

Ulaznice za Brutal Assault festival možete nabaviti na www.brutalassault.cz/en/tickets

Više informacija o Brutal Assault festivalu možete naći klikom na oficijelni sajt www.brutalassault.cz, te Izvan Svake Kontrole koji je jedini medijski partner festivala za područje Bosne i Hercegovine.

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content