Bitka za odlazak na Wacken večeras u Sarajevu!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

woawackenmb2015

Serija koncerata takmičarskog karaktera Wacken Metal Battle za područja šest republika regiona večeras se nastavlja u Sarajevu. Na ovim takmičarskim nastupima izabrane grupe će se boriti za svoju šansu da se predstave na ovogodišnjem izdanju najvećeg svjetskog heavy metal festivala Wacken Open Air. Koliko je Wacken značajan na globalnom nivou govori činjenica da je već desetu godinu zaredom rasprodat.

Za naklonost publike i žirija večeras će se boriti četiri bh. grupe. Finalna noć izbora bit će održana u sarajevskom Kaktusu 5. juna gdje će se publici predstaviti šest pobjedničkih grupa.

Predstavnici Bosne i Hercegovine su Cornix, Agelast, My Last Suicide i The Loudest Silence. Specijalni gost je banjalučka grupa Benefit, bh. pobjednici prošlog izdanja. Kako je navedeno na Facebook najavi dešavanja, koncert večeras počinje u u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Ranijih godina, zahvaljujući pobjedi na Ex-YU Wacken Metal Battleu, u Njemačkoj su se publici predstavili Downstroy, Forever Storm, Furion, Tanker, Cold Snap i Agni Kai.

https://youtu.be/r8h696sJ6kU

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI