BH dragulj NintendoChord slavi 10. rođendan, poslušajte novu pjesmu!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

nintendochord

NintendoChord je instrumentalni projekt pokrenut u januaru 2013. godine od strane Alena i Ajdina pod imenom Nintendocore Duo. Kao zaljubljenici u retro konzole, igrajući Super Contru na NES-u, uvidjeli su potencijal predstavljanja osmobitnih klasika u metal izdanju. Prvu pjesmu su snimili iste noći, a od tada su snimili na desetine pjesama, sarađivali sa muzičarima iz cijelog svijeta i predstavljali svoju viziju poznatih numera na anime i video game konvencijama.

Muzika NintendoChorda kreće se u domeni prog metal zvuka, sa dubljim gitarskim štimovima. Dodatne autorske zasluge u Nintendochordu pripisuju se i Alenovoj supruzi Nermi čije su vokalne dionice izuzetno važan dio NintendoChordove muzike.

Ajdin je zbog privatnih obaveza odlučio da prestane aktivno djelovati u Nintendochordu, ali još uvijek pomaže u logističkim aspektima poput kreiranja merchandisea. U tom trenutku Nintendocore Duo je promijenio ime u NintendoChord.

Povodom desetog rođendana projekta, snimljena je obrada teme iz Super Mario Land igre, naslova sa kojim je lansiran Gameboy. Iako originalna tema traje samo 23 sekunde, Nintendochordova obrada je udahnula novi život u popularnu melodiju, sa novim ritmovima i melodijama.

 

Alen je proteklu godinu proveo u studiju radeći na novom albumu koji će u aprilu 2023. ugledati svjetlo dana. Na albumu će se naći 10 pjesama iz kultnih videoigara.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »