Bestial Holocaust – Into The Goat Vulva

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Južna Amerika; solidna kilaža u municiji okačena na tijelo, lanci, bodlje po ekstremitetima od trideset i kusur centimetara i Sarcófago. To su stvari koje meni padaju na um prije slušanja ili bavljenja nečim što se izrodilo pod žanrom ekstremnog metala u Južnoj Americi. Rijetko se znalo desiti da se pojavi koji podrumaški južnoamerički bend koji ne zadovoljava moja očekivanja. Svi se tu negdje provlače svojom karakterističnom melodikom riffova i tekstovima. Sve je to, kao što znamo, uspostavljeno sredinom i krajem osamdesetih albumima I.N.R.I. (Sarcófago), Immortal Force (Mutilator), Bloody Vengeance (Vulcano), te ponegdje Sexual Carnage (Sextrash) i Campo De Exterminio (Holocausto).
Tradicija tipičnog južnoameričkog ekstremnog zvuka se provlači i dan danas među mlađim bendovima koji je manje ili više uspješno čuvaju.

Albumom “Into The Goat Vulva” počastila nas je bolivijska black/thrash mašina Bestial Holocaust. Bez obzira što je jasna stvar da je to tipičan bend iza kojeg stoji Iron Bonehead, činjenica da u bendu poziciju vokala zauzima žena, u stilu metala kojeg neki čak smatraju seksističkim i šovinističkim, ta činjenica je krajnje zanimljiva! No prije ozbiljnijeg osvrta na album napominjem: ukoliko redovno slušate južnoameričke bendove koji štuju ostavštinu njihovih prethodnika, čitavo izdanje vam neće predstavljati ništa novo ni egzotično, osim neuobičajenog vokala.

Teško je opisati atmosferu albuma, ali je vrlo lako reći da su Bestial Holocaust solidno primjenili aranžmanski i rifološki princip koji je izgradio peruanski Anal Vomit. Primjetno je da Bestial Holocaust korištenjem takvog fazona svirke ipak primjenjuje nešto čvršći pristup aranžiranju i sviranju gdje se improvizacija znatno odstranjuje. Riffovi se nižu jedan na drugi, ugodno izmjenjuju, te se koristi stari trik koji uvijek pali; vozanje riffa koji se nakon kojeg kruga nastavi blago promijenjenom varijacijom. Manjak kompleksnosti i inovativnosti jeste ono što je traženo od ovakvih bendova, ali manjak nekad predstavlja ništa drugo nego dosadu.

Album je vrijedan slušanja, ali teško da bi se mogao okarakterisati kao inovativno izdanje. Preporuka onima koji gaje simpatije prema ovakvom zvuku, te još veća preporuka ostalima. Ovo izdanje će široj metal publici baš ovakvo kakvo jeste biti pravo osvježenje.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Bestial Holocaust
Ime izdanja: Into The Goat Vulva
Izdavač: Iron Bonehead Productions
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://www.myspace.com/bestialholocaust

 

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Džafer Bavčić
Džafer Bavčićhttp://www.izvansvakekontrole.com
Džafer, čelična pesnica ISK kolektiva. Ne pristaje na kompromise ni u životu ni u metalu. Upozorenje: ekstremni metal izaziva ekstremna mišljenja, moguće je da vam se neće svidjeti. Upravo zato se nama sviđa!

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content