BA2020: Obituary, Suffocation, Terror kao božićni poklon!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Češki festival ekstremne umjetnosti, Brutal Assault, danas je objavio deset novih imena i tako nas počastio ranim božićnim poklonom.

Za početak su tu death metal velikani OBITUARY koji su uvijek rado viđeni gosti tvrđave u Josefovu gdje će se naredne godine održati dvadeset i peti Brutal Assault. Pored toga, ono što će sigurni smo obradovati mnoge fanove death metala je nastup Frank Mullena na njegovoj oproštajnoj evropskoj turneji sa bendom SUFFOCATION.

Američki hardcore će sigurni smo imati svoje predstavnike na festivalu naredne godine, ovoga puta najavljujemo jednoga – TERROR.

Brutal Assault se ponosi činjenicom da od samih početaka naglasak stavlja na underground muziku, ne vodeći nužno računa da li se radi o striktno metal bendovima ili ne, za razliku od drugih festivala. Najbolji primjer za to je FRONT LINE ASSEMBLY, jedno od najvećih imena EBM žanra, koji se vraćaju na festival naredne godine.

Specifičan zvuk odlikuje i naredni bend, francuski ALCEST, koji su spoj black metala i shoegazea, popularno nazvanog blackgaze, dok MELT-BANANA spaja noise rock, grindcore i elektronsku muziku.

Naredna dva imena vežemo za jednu osobu. PARADISE LOST kultni je britanski gothic doom bend koji se od prošlog mjeseca nalaze u studiju gdje snimaju novi album. Greg Mackintosh, gitarista ovoga benda je 2018. godine stavio tačku na Vallenfyre, projekat koji je posvetio svom preminulom ocu, a samo par dana nakon posljednjeg nastupa najavio formiranje benda STRIGOI, čiji je album “Abandon All Faith” izašao prije par sedmica i koji ćemo imati priliku gledati na Brutal Assaultu naredne godine.

Za kraj smo ostavili bendove EXHORDER i NAILED TO OBSCURITY kojima završavamo posljednju Brutal Assault najavu za ovu deceniju.

Pročitaj i ovo:  Brutal Assault 2023 - Anthrax, Benediction, Marduk i sedam novih bendova

Ukoliko ste propustili vijest o početku prodaje early bird ulaznica, iste možete pronaći na linku https://shop.brutalassault.cz/en/tickets

Više informacija o Brutal Assault festivalu možete naći klikom na www.brutalassault.cz, te Izvan Svake Kontrole koji je jedini medijski partner festivala za područje Bosne i Hercegovine.

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »