Aprilska noć hardcorea uz Take Offense, New Morality i Cold Stare!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

BHxHC Booking i SMF Promotions vas poziva na koncert bendvoa Take Offense (Chula Vista, USA), Cold Stare (Chula Vista, USA) i New Morality (Arnhem, Holandija) koji će se održati u Sarajevu 27.4.2014. godine!

Chula Vista, California. U ovom američkom gradu se u januaru 2005. godine okuplja šestočlani sastav Take Offense. Protiv svih trendova i recikliranja stilova, Take Offense se nametnuo kao jedan od glavnih West Coast hardcore bendova. Njihov muzički stil je po ocjenama mnogih savršena kombinacija za starije i mlađe fanove hardcorea, mješavina njujorškog stila, ali i karakterističnog hardcore izraza po kojem su najpoznatiji Suicidal Tendencies. Njihov debitantski album „Tables Will Turn“ ocjenjen je kao jedno od najboljih izdanja novog američkog hardcorea, a Reaper Records je izdao njihov drugi album „United States of Minds“ gdje je Take Offense još jednom, kombinirajući iskrene, upečatljive poruke i žestoke ritmove dokazao da može i da zna zauzeti poziciju jednog od lidera američkog hardcorea. Mnogi će se sjetiti njihovog fantastičnog nastupa u Sarajevu sa Agnostic Frontom, a ako ste ih tada propustili, ovo je sjajna prilika da ih pogledate i čujete opet, ali i da obnovite gradivo ukoliko niste propustili njihov prvi bh. nastup.

New Morality iz Arnhema je holandski odgovor na njujoršku hardcore školu. Reći bilo šta više ili manje je apsolutno bespotrebno. Pjesme koje dostižu do dvije minute trajanja, direktni tekstovi koji ne potiču na filozofiranje već akciju i muzika koja se smjenjuje iz žestokog hardcore punk ritma do sporih dionica kao napisanih za circle pit oduševit će sve domaće ljubitelje američkog hardcorea sa istočne obale. Preporučujemo vam da se pripremite za nastup preslušavajući album „No Morality“ iz 2013. godine.

Pročitaj i ovo:  Ljubav i Bes 2022 ovog vikenda: Smrt Razuma, Motus, Kali Fat Dub...

Kada prvi put čujete Cold Stare, nemojte se začuditi ako pogriješite i pomislite da je u pitanju britanski bend. Cold Stare je projekt članova Take Offensea (vokal TO svira gitaru, dok gitarista pjeva u ovome bendu), a Cold Stare se idejno i muzički nalazi na pola puta između bostonskog hardcorea kakvo je svirao DYS, dok je pjevljivost uveliko preuzeta iz ranih britanskih punk i hardcore bendova. U ovom paketu, Cold Stare zvuči ‘najraštimanije’ i ‘najlabavije’ što možda i nije ono što svi ljubitelji današnjeg hardcorea vole, ali u pitanju je grupa koja će se svidjeti svima onima koji znaju da je hardcore stvoren za ples i skakanje, a ne samo savijanje uz breakdown!

https://www.youtube.com/watch?v=FsZkSeEx9Nk

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI