Sarajevski death metalci Man Down na YouTubeu objavili debi album ‘Weaponized’

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Sarajevski groove death metal bend Man Down 1. novembra je izdao album  prvijenac “Weaponized”, a članovi benda su ovo izdanje u cjelosti odlučili podijeliti sa fanovima putem YouTubea te napraviti nesvakidašnju promociju benda i izdanja.

Man Down je nastao kao projekat vokala i frontmana, Kene Brutale, 2011. godine, da bi godinu kasnije zaživio kao bend, kada se bendu pridružuju Semir Vesković na basu i Tarik Čaušević na gitari. Sa dolaskom Darka Trogrlića na bubnju i Paška Zdilara na drugoj gitari, postava je kompletirana, te bend radi više zapaženih svirki po BiH. Sredinom ove godine Tarika Čauševića je zamijenio Dino Buljubašić i to je sadašnja postava benda.

Album sadrži devet pjesama nemilosrdnog groove death metala, a uz njega će ljubitelji teškog zvuka moći čuti i tri pjesme sa prethodnog izdanja, EP-a pod imenom “Invasion”.

Članovi benda ističu da im je najbitnije da njihova muzika dođe do publike, a da će kvalitet izdanja jedino i samo moći ocijeniti oni koji ga budu slušali. Dodali su i da je velika prednost i to što je svijet danas ‘globalno selo’ te da se tako zahvaljujući tehnologiji mogu čuti izdanja iz svih krajeva svijeta, te da se nadaju da će njihova muzika doprijeti do fanova kao što i mi danas možemo uživati u izdanjima manje poznatih bendova iz Mađarske, Bjelorusije, Indonezije, Japana…

Uz objavu prvog izdanja, bend je odlučio napraviti i jednu nesvakidašnju promociju. Naime, Man Down je za ovu priliku angažovao i zavidan broj pripadnica ljepšeg spola – fanova metala koje su fotografirale u majicama benda. Bend tako namjerava svaki dan objavljivati po jednu fotografiju s djevojkom dana, te tako publici ‘pored praznika za uši, podariti i praznik za oči’.

Pročitaj i ovo:  Vratio se banjalučki Demofest!

“Ova muzika definitivno nije za svakoga, ali djevojke možda to i promijene (smijeh), pa ko zna, možda ljubav prema metalu čuči u nekome, a da on to i ne zna”, kažu u Man Down-u.

Prvu promotivnu fotografiju pogledajte ovdje, a ostatak pratite na oficijelnoj Facebook stranici benda.

girldown

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI