Potvrđen nastup Danziga na ovogodišnjem Brutal Assaultu!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Bend DANZIG ove godine slavi trideset godina od formiranja i tom prilikom će odsvirati limitirani broj koncerata, te nam je izuzetna čast ugostiti bend predvođen kultnim Glennom Danzigom (Misfits, Samhain) u tvrđavu Josefov ovo ljeto!

Fenomen zvani SEPULTURA se vraća na Brutal Assault! Blizu trideset i pet godina od formiranja, brazilski bend iz Belo Horizontea ne prestaje pomjerati granice muzike čiji su pioniri: thrash metal, death metal, hardcore, punk, uz prepoznatljive tribalne elemente – jednostavno Sepultura.

CLAUDIO SIMONETTI’S GOBLIN je nešto potpuno novo u line-upu festivala kao što je Brutal Assault. Spoj progressive rock muzike, jazza i heavy metala karakterističan je za ovaj kultni bend koji je svoje putovanje započeo davne 1972. godine, a svoje momente slave doživio radeći muziku za giallo i horror filmove “Profondo Rosso”, “Dawn of the Dead” i “Suspiria”.

AURA NOIR se vraća u Jaromer ovog ljeta, donoseći nam svoj prljavi black/thrash metal, kao i lokalci HYPNOS, dok će sa druge strane bendu UNCURED ovo biti prva prilika da se predstavi na festivalu.

Kada pričamo o bendovima koji će prvi put svirati, JASTA predvođeni Jameyejem Jastom (Hatebreed) ce takodjer debitovati na Brutal Assaultu, kao i Italijani ABYSMAL DAWN.

Za kraj smo ostavili odlične bendove HARIKIRI FROM THE SKY, COFFINS i INSANITY ALERT.

Kao i obično, više informacija možete naći na www.brutalassault.cz te na Izvan Svake Kontrole (izvansvakekontrole.com), koji je jedini medijski partner festivala za područje Bosne i Hercegovine.

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »