Nova Imena Brutal Assaulta 2019

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Čini se da preko trideset i pet godina karijere nije omelo VOIVOD da i dalje pomjera granice svog zvuka unutar heavy metala: počeli su osamdesetih godina kao thrash metal bend, devedesetih su uplovili u progresivnije vode, da bi se do danas iz albuma u album njihov zvuk konstantno mijenjao. Bili fanovi ovog benda ili ne, definitivno vam savjetujemo da poslušate njihov novi album “The Wake” jer se radi o kvalitetnom materijalu.

Sa druge strane, Brazilci VIOLATOR već godinama vjerno brane boje underground thrash metala, te ćemo ih u avgustu napokon imati priliku vidjeti na Brutal Assaultu, kao i legende bostonske hard core scene SLAPSHOT! Thrash metal sekciju ove najave ćemo zatvoriti odličnim DR. LIVING DEAD, poznatim po maskama, Suicidal Tendencies naslijeđu i opštem haosu na njhovim živim nastupima.

Poljska death metal mašinerija DECAPITATED se vraća u Jaromer ove godine, na krilima albuma “Anticult” kojeg još uvijek uživo promovišu. Kada već govorimo o tehničkom death metalu, ne možemo izostaviti francuski GOROD, koji će na Brutal Assaultu promovisati novi materijal.

ANIMALS AS LEADERS so jedno od najvećih imena instrumetalnog progressive metala, te eksperimentalnog i jazz podžanra, te smo sigurni da njihov nastup nikoga neće ostaviti ravnodušnim, kao ni nastup bendova CAR BOMB i LETTERS FROM THE COLONY.

Za kraj ove najave ostavili smo bendove ENSIFERUM i ZURIAAKE.

Više informacija o Brutal Assault festivalu možete naći na www.brutalassault.cz, te naravno Izvan Svake Kontrole koji je jedini medijski partner festivala za područje Bosne i Hercegovine.

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI