Najavljena prva imena Brutal Assaulta 2017

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

morbidangel_ba

Prva velika najava bendova za Brutal Assault 2017 je tu! Počinjemo sa bendovima koji su morali otkazati nastup na prošlogodišnjem izdanju, ali ovaj put sigurno dolaze: ELECTRIC WIZARD, NILE i TERROR. Dok su ELECTRIC WIZARD najbolje što doom metal može ponuditi, NILE je jedan od bendova koji su početkom novog milenija unijeli svježu energiju u death metal, a TERROR dokazani veterani HC scene!

Medjutim, ni narednim bendovima nije potrebno posebno predstavljanje: AUGUST BURNS RED donose energični metalcore, AMORPHIS predstavljaju prelaz iz old school death metala u melodični death doom, GADGET i njihov švedski grindcore, dok će MAYHEM odsvirati kultni De Mysteriis Dom Sathanas u cjelosti! MORBID ANGEL ponovo nastupaju sa Steve Tuckerom i ne moramo napominjati da su očekivanja velika od ovog sastava, pogotovo nakon par godina pauze.

Povratnici na festival su i NERVOSA, kojeg čine tri djevojke iz Brazila koje sviraju thrash metal, dok su SACRED REICH u Jaromeru po prvi put. Idući na listi su SWANS čiji se avangardni zvuk mora doživjeti i koji sviraju posljednju turneju u ovom sastavu. TRIVIUM su doživjeli ogromnu popularnost kombinujući thrash metal i moderni metal zvuk, te su posljednji bend u ovoj najavi.

Posjetite Youtube kanal gdje možete naći live nastupe sa Brutal Assaulta bendova kao što su Death, Decapitated, Marduk, Primordial, Mayhem i mnoge druge.

Early bird karte za Brutal Assault 2017 po cijeni od 78 EUR (1900 CZK) dostupne su do 30. aprila na http://brutalassault.cz/en/eshop/

Save

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI