Macabre, Cryptopsy i ostale DM legende na Brutal Assaultu

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

brutalassaultlogo_png

I dok bi black metal fanovi do sada trebali biti prilično zadovoljni najavljenim bendovima, ovaj put se fokusiramo najviše na death metal!

Šveđani AEON su nedavno završili svoju evropsku turneju sa Cannibal Corpse podsjetivši nas da su i dalje izuzetna snaga death metal scene! Mislimo da bi se isto moglo primjeniti i na legende njujorškog death metala SUFFOCATION koji uprkos promjenama članova i dalje dominiraju zanrom, pa ćemo ih tako imati priliku ponovo gledati na ovogodišnjem izdanju. Naredni na listi su Kanađani CRYPTOPSY, kao i bend koji dolazi iz Chicaga- vodećeg američkog grada po broju ubistava. Naravno, u pitanju su kultni murder metalci MACABRE! Kada već pričamo o kultnim bendovima, DEMOLITION HAMMER su se ponovo okupili kako bi nas sviju podsjetili kako se death metal svirao 1992. godine. A da se ne bismo isključivo bavili istorijom, pozvali smo i trenutno najpopularniji mladi thrash metal bend, HAVOK!

Finske grindere ROTTEN SOUND ćemo ponovo imati priliku gledati u Jaromeru, kao i njihove zemljake WOLFHEART, za koje možemo reći da su atmosferom slični DER WEG EINER FREIHEIT, kojima će ovo biti prvi nastup na Brutal Assaultu.

Za kraj, bend koji ne treba posebno predstavljati je ARCHITECTS, koji se u Jaromer nazalost vraćaju bez nedavno preminulog gitariste Tom Searlea.

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI