Hellfest 2022 – 7 dana za 7 krugova pakla

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Nakon prošlogodišnjeg pomjerenog izdanja, francuski Hellfest početkom ove godine ponovo biva suočen sa istim scenarijem – održavanje petnaeste, jubilarne edicije u ljeto 2022. je neminovnost, nažalost. Pandemija COVID-19 virusa već drugu godinu ostavlja gladnima posjetioce koncerata i festivala širom svijeta, te smo svakodnevno svjedoci turneja koje bivaju pomjerene za narednu godinu i ljetnih festivala koji već objavljuju line-up za iduće ljeto.

Organizatori Hellfesta su prije par minuta objavili raspored bendova za pomjereno izdanje festivala, te usput otkrili novi format jubilarnog izdanja sa 7 dana i preko tri stotine i pedeset izvođača!

Pored liste bendova koji su najavljeni još u oktobru 2019. i od kojih je devedest posto već ponovo potvrdilo učešće, festival će sada biti proširen za četiri dana i ugostiti imena kao što su METALLICA, NINE INCH NAILS, GUNS N ROSES, SCORPIONS, ALICE COOPER te mnogim drugim bendovima svih mogućih žanrova na šest bina tokom već pomenuta četiri dana.

Pretprodaja festivalskih ulaznica počinje sedmog jula, dok će posjetiocima koji su još uvijek u posjedu trodnevnih ulaznica kupljenih 2019. biti omogućena nabavka ulaznica za dodatni vikend još dan ranije. Cijene trodnevnih ulaznica iznose 289 eura, dok je cijena 105 eura za dnevne karte.

Više informacija možete naći na www.hellfest.fr

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »