Brutal Assault 2024 – Dvaneast novih bendova

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Desetak dana od posljednje najave, organizatori češkog Brutal Assault festivala vrijedno su radili na novim imenima koje ćemo imati priliku gledati i slušati od sedmog do desetog avgusta naredne godine na dvadeset i sedmom izdanju festivala.

Prva na listi je death metal najava, sa četiri odlična imena – DEICIDE, koji se nakon brutalnog prošlogodišnjeg nastupa (neočekivano) vraćaju u Jaromer, holandski SEVERE TORTURE, death metal tehničati OSBCURA, te legendarni CRYPTOPSY.

Naredna najavu predvode progressive metalci PLINI, RIVERSIDE, NIGHT VERSES i TEXTURES.

Posljednja stanica ovoga puta pripala je novim bendovima – SPIRIT BOX, THE AMMITY AFFLICTION, AFTER THE BURIAL i TEN56.

Lista dosada potvrđenih bendova se definitivno brzo popunjava. Preko šezdeset posto imena je već najavljeno, a organizatori Brutal Assaulta definitivno ne planiraju odmarati tokom praznika, tako da nove bendove možemo očekivati prilično brzo.

Tvrđava Josefov – glavni bastion ekstremne umjetnosti Srednje Evrope, će od sedmog do desetog avgusta, tokom četiri festivalska dana i na pet bina, ugostiti više od stotinu i dvadeset izvođača mračne umjetnosti.

Ulaznice za Brutal Assault festival možete nabaviti na www.brutalassault.cz/en/tickets

Više informacija o Brutal Assault festivalu možete naći klikom na oficijelni sajt www.brutalassault.cz, te Izvan Svake Kontrole koji je jedini medijski partner festivala za područje Bosne i Hercegovine.

 

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content