Brutal Assault 2019: Parkway Drive, Combichrist, Nordjevel!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

PARKWAY DRIVE predvodi listu bendova ovogodišnjeg izdanja Brutal Assault festivala koje najavljujemo ovaj put. Bend iz australskog Byron Baya je posljednjih par godina čvrsto na tronu metalcore žanra, te smo sigurni da će ova najava biti prava bomba za sve fanove modernog metala.

A da li imamo nešto za sve fanove ostalih metal podžanrova? Naravno!

Ravno iz norveških šuma dolazi NORDJEVEL, bend okupljen oko veterana black metal scene, predvođen Nils Fjellströmom, poznatijem pod pseudonimom Dominator (Dark Funeral, 1349, Aeon i mnogi drugi).

Kada smo već kod Norvežana, Andy LaPlegua je 2003. oformio COMBICHRIST kao alternativu muzici koju je stvarao do tada. Raduje nas činjenica da ćemo ovom najavom produžiti listu bendova koji sa sobom donose industrial metal pod zidine tvrđave Josefov, kao što je slučaj i sa VIOLENT MAGIC ORCHESTRA, za koje recenzije kažu da su black metal verzija Kraftwerka!

Najavu nastavljamo sa vjerovatno jednim od najvrijednijih underground bendova u Evropi. HEXIS iz Copenhagena je bend koji je konstantno na turneji, svirajući koncerte na skoro svim kontinentima pred pet ili pet stotina ljudi.

Završavamo najavu za ovaj put sa još par bendova: odličnim post-rock sastavom CASPIAN, avangardnim thrashima AZUSA, novim bendom Liam Wilsona (Dillinger Escape Plan) DÉLUGE i YouTube senzacijom FROG LEAP.

 

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content