Brutal Assault 2018 – Converge, Wardruna, Tormentor!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ovu kratku najavu pocinjemo posebnim imenom, bendom koji je defintivno promjenio tok hardcore i punk muzike u svijetu, jos 1994. godine kada su izbacili svoj debi album “Halo In A Haystack”. Naravno, u pitanju je legendarna grupa iz Bostona, CONVERGE.
Bend koji ne poznaje i priznaje trendove, ostavio je neizbrisiv trag sa albumima kao sto su “Jane Doe”, “Axe To Fall”, “All We Love We Leave Behind” i mnogim drugim, te se nakon pet godina studijske tisine vraca novim izdanjem “The Dusk In Us”.
WARDRUNA je norveski bend predvodjen Einar Kvitrafn Selvikom koji su vec na pocetku karijere odusevili svojim prvim albumom “Gap Var Ginnunga” 2009. godine, koji je prvi dio Runaljod trilogije. U godinama nakon toga Wardruna je postala izuzetno specifican live bend svirajuci posebne i probrane koncerte, te je definitivno jedan od njih njihov nastup pred 1100 godina starim Gokstad brodom u Muzeju Vikinsih Brodova u Oslu. Koristeci stare nordijske instrumente, te norvesku poeziju i tekstove, horove i glasove, Wardruna svojim zvukom uspjeva docarati ambijent svijeta prije vise od deset vijekova, te smo sigurni da ce njihov nastup na Brutal Assaultu 2018. biti poseban.
Velika nam je cast ovu najavu zatvoriti bendom koji ce se nakon dvadeset godina vratiti iz mrtvih kako bi nastupili u Jaromeru. TORMENTOR je formiran u Budimpesti 1985. godine i jedna je od najvecih tajni underground black metala. Bend koji je svojim prvim albumom “Anno Domini” i demo izadnjem “The Sevent Day Of Doom” ostavio snazan pecat na bendove kao su Nifelheim, Dissection, Immortal, Emperor i mnoge druge, te je nedugo nakon toga pjevac Tormentora Attila pozvan da snimi vokale na albumu “De Mysteriis Dom Sathanas” norveskog benda Mayhem. Nastavak ove price vjerujemo da dobro poznajete…
Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »