BA2020: Municipal Waste, Red Fang, Darkest Hour, Fleshgod Apocalypse i drugi

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

I pored prošlosedmične najave titana Mercyful Fate, Brutal Assault kamp ne ostavlja mnogo mjesta za sabiranje utisaka već furiozno izbacuje nova imena jubilarnog dvadeset i petog izdanja!

Listu novih bendova koje imamo priliku najaviti ovom prilikom započinjemo thrasherima MUNICIPAL WASTE koji se vraćaju na Brutal Assault festival na krilima novog EP izdanja “The Last Rager” i koji su jedan od bendova koji se bori vratiti popularnost thrash metal žanra kao što je to bilo osamdesetih godina. Kada smo već kod thrash metala i osamdesetih, nemoguće je ne pomenuti S.O.D. i frontmena Billy Milana, koji u Jaromer dolazi ove godine sa svojim M.O.D.

Ostajemo u dobrom raspoloženju i kod iduće najave – u pitanju je stoner rock bend iz Portlanda RED FANG.

DARKEST HOUR je jedan od bendova prvog vala metalcore žanra koji je uspio zadržati popularnost metal žanra početkom ovog milenija, te ove godine dolaze proslaviti dvadeset peti rođendan zajedno sa Brutal Assault festivalom! Symphonic metal nije žanr koji je često zastupljen svake godine u Jaromeru, ali FLESHGOD APOCALYPSE je definitivno bend koji je izuzetak od tog pravila.

Pri kraju najave idemo u vode old school death metala gdje nas čekaju EXHUMED, NECROT i SOREPTION, a za sami kraj najavljujemo underground black metalce DENIAL OF GOD, Šveđane VALKYRJA i doom poslasticu PENTAGRAM!

Više informacija o Brutal Assault festivalu možete naći klikom na www.brutalassault.cz, te Izvan Svake Kontrole koji je jedini medijski partner festivala za područje Bosne i Hercegovine.

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content