BA2020: Cattle Decapitation, Katatonia, Life Of Agony i drugi

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Češki Brutal Assault objavio je prije par dana novu listu bendova koji će nastupiti na jubilarnom dvadeset i petom izdanju festivala naredne godine.

Kalifornijski CATTLE DECAPITATION predvodnik je ove liste, čija kombinacija tehničkog death metala i grindcorea ih svrstava u sami vrh ovog žanra, te njihov povratak u Jaromer, u sklopu promocije novog albuma “Death Atlas” koji izlazi ovog mjeseca, je odlična vijest za sve fanove tvrdog zvuka.

Mračni zvuk, melanholični tonovi i karakterističan vokal Jonas Renksea sigurno nas asociraju na idući bend koji najavljujemo – KATATONIA! Nakon godinu dana pauze, Šveđani su se vratili živim nastupima, promovišući deset godina albuma “Night Is The New Day”, te smo sigurni da na Brutal Assault stižu sa novom energijom.

LIFE OF AGONY je definitivno bend koji ne možete zamjeniti nekim drugim. Crossover stil sa početka karijere, koji je kasnije postao mješavina alternativnog metala, grungea i hard rocka i prepoznatljivi vokal Mine Caputo po prvi put stižu u Jaromer naredne godine.

Ostali bendovi iz ove najave su:

FEVER 333
FUELED BY FIRE
IMPERIAL TRIUMPHANT
MYSTICUM
PSYKUP
SHADOW OF INTENT

Ukoliko ste propustili vijest o početku prodaje early bird ulaznica, iste možete pronaći na linku https://shop.brutalassault.cz/en/tickets

Više informacija o Brutal Assault festivalu možete naći klikom na www.brutalassault.cz, te Izvan Svake Kontrole koji je jedini medijski partner festivala za područje Bosne i Hercegovine.

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content