BA19: Pretposljednja najava!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Brutal Assault festival danas je objavio nova imena koja ćemo imati priliku gledati na binama tvrđave Josefov u Češkoj Republici od sedmog do jedanaestog avgusta ove godine.

Počinjemo sa kultnim američkim death metal bendom INCANTATION, čestim gostima ovoga festivala, koji će nam ovaj put prezentovati ubitačnu set listu sastavljenu od pjesama sa prva tri albuma.

Nakon toga, selimo se na drugi kraj svijeta, te najavljujemo ESKHATON iz Australije, koji će u Jaromeru predstaviti svoj novi materijal pod nazivom “The Omegalitheos”, te brutal death metalce KRAANIUM.

Otići ćemo sada u sfere thrash metala, gdje nas čeka najava kultnih EXUMER iz Njemačke, čiji albumi “Possessed by Fire” (1986.) and “Rising from the Sea” (1987.) i dalje važe za dragulje underground thrash metal scene.

VED BUENS ENDE je norveški avangardni metal bend sastavljen od muzičara povezanih sa bendovima kao što su Dødheimsgard, Emperor, Satyricon, Arcturus, Ulver, Virus, Manes, Aura Noir i Dimmu Borgir. Ved Buens Ende će 2019. godine odsvirati samo četiri koncerta, te je to razlog više da ne propustite njihov nastup na Brutal Assaultu.

DISCHARGE je kultni britanski punk hardcore bend formiran 1977. godine i važe za pionire tog žanra, dok je njihov zvuk bio je jedan od glavnih krivaca za nastanak žanrova kao što su d-beat, thrash metal, crust punk i grindcore, te su jedan od najutjecajnijih underground bendova ikada.

Za kraj ove najave smo ostavili švedski OMNIUM GATHERUM, grindere MEAT SPREADER i ČAD, litvanski AU-DESSUS, te lokalne hardcorere DECULTIVATE.

Toliko za ovaj put. Više informacija o Brutal Assault festivalu možete naći na www.brutalassault.cz, te naravno Izvan Svake Kontrole koji je jedini medijski partner festivala za područje Bosne i Hercegovine.

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »