ISK RADIO & TV

ISK RADIO SHOW (2004 – 2015)

Radijska emisija “Izvan Svake Kontrole” započela je svoje emitiranje na sarajevskom Radiju 202 13.8.2004. godine. Radio 202 je ugašen od strane državnih vlasti i RTVFBiH 29.4.2010. godine. Posljednje izdanje emisije emitovano je na Radiju 202 23.4.2010. godine.

Nakon podmuklog gašenja Radija 202, emisija nastavlja svoj život na web-radiju “Night Bus”.

Dvadeset i šestog augusta 2010. godine, “Izvan Svake Kontrole” oživljava na frekvenciji 90,2 fm, na “Radiju Sarajevo”. Emisija se od početnih osam sati emitiranja na “Radiju 202” petkom od 22.00 h svela na dva sata emitiranja četvrtkom od 22.00 h na “Radiju Sarajevo”. U aprilu 2011. godine, tačnije sedmog dana mjeseca aprila, iz uredništva Radija Sarajevo nam je javljeno da je emisija skinuta sa programa. Službena informacija: programska miskoncepcija. Naše mišljenje: ako jednoj radijskoj stanici koja se smatra promotorom kulture ne treba radijska emisija o rock’n’rollu – mi tu radijsku stanicu ne smatramo nimalo validnom.

Nakon aprila, vraćamo se na stare staze web-streaminga na besplatnom serveru stranice Listen2MyRadio.com. Puno reklama i nemogućnost da se sluša van stranice sa streamingom odbijaju veliki broj naših slušatelja, oni najvjerniji ostaju. Zatim smo iznajmili server i svi su nas mogli slušati na www.isk.int.ba.

Zbog finansijskih razloga nakon godinu dana emitovanja na našem serveru nismo više bili u mogućnosti da plaćamo server. Emisija se nastavila snimati u vidu podcasta, a mogla se slušati na servisu Mixcloud.

25.4.2013. godine ISK Radio Show se vratio na FM talase. Postali smo dio ekipe Studentskog eFM Radija iz Sarajeva. ISK Radio Show se emitirao na eFM-u od aprila 2013. godine četvrtkom od 18.00 sve do 29.10.2015. godine.

Iako niko nije očekivao niti se nadao nečemu takvom, u martu 2020. godine, u doba najveće moderne ljudske katastrofe – pandemije koronavirusa, ISK se vraća u vidu ISK Podcasta koji će biti sniman u dnevnoj sobi voditelja i urednika Arnela Šarića.

ISK TV  (2011-2012)ISKTV

Finalna faza multimedijalnog projekta “Izvan Svake Kontrole” bila je infiltracija u dnevne sobe kroz katodne cijevi i plazma ekrane. ISK TV Show je kao idejni projekt započet 2011. godine na sarajevskom Kanalu1. Snimljena je jedna pilot emisija, te zbog tadašnje situacije na Kanalu1, do emitovanja emisije nije došlo.

Novi početak desio se u januaru 2012. godine kada menadžment Kanal1 poziva  urednika Šarića na razgovor i dogovara se sedmično emitovanje bloka rock’n’roll muzičkih spotova pod imenom “Izvan Svake Kontrole”. Nakon dužeg prenemaganja, borbe, čupanja i sađenja, par piva i dosta snimanja i montiranja, ISK TV Show ponovo poprima format kakav je bio namaštan u pilot epizodi: sedmične emisije koja se bavi svime i svačim vezanim za rock’n’roll scenu.

Termin emitovanja ISK TV Showa bio je svake srijede u 22.00, dok su se emisije reprizirale petkom u podne.

Snimljena je jedna sezona ISK TV Showa koja sadrži deset emisija.