Uređivačka politika

ISK Radio Show / TV Show / Web Magazin (u nastavku ISK) je multimedijalni projekt sa ciljem promocije kulture rock’n’rolla. U posljednje vrijeme primjetili smo dosta nedoumica vezanih za naš rad i principi po kojima radimo određenim ljudima nisu jasni, pa smo odlučili da to sve napišemo na jedno mjesto kao napomenu/opomenu za sve buduće saradnje.

Ono najvažnije je činjenica da ISK nije nikada bio, niti je sada plaćeni projekt, te samim tim funkcioniše na zdravim osnovama volonterskog rada sa profesionalnim pristupom novinarstvu koliko god je to moguće u trenutku. Rokovi se poštuju onoliko koliko je moguće poštovati iste, a ne ugrožavati slobodu i dnevne obaveze pojedinaca koji rade za ISK. Drugim riječima, svako od naših čitatelja, slušatelja i gledatelja ima potpuno pravo da se ljuti na naš način obaviještavanja/izviještavanja/kritikovanja/pisanja/brzinu pisanja, ali to ne pije nikakve vode jer ponavljamo: a) naši novinari i urednici nisu plaćeni; b) mi ne živimo od ovoga i imamo porodične, privatne, poslovne i ostale životne obaveze koje su prioritetne.

U skladu sa gore napisanim, a želeći ponuditi naše usluge na optimalnom nivou kao i dosad, ISK uvodi sljedeći pravilnik kojeg će se držati BEZ IKAKVIH IZNIMKI.

Promocija muzičkih grupa i ostalih umjetnika:

1. SVI bendovi koji žele da im se izdanja recenziraju i predstave u ISK moraju dostaviti fizičku kopiju izdanja (promotivne i pune kopije su dobrodošle, sprženi CDr-ovi nisu) na adresu navedenu u sekciji ”Kontakt”. ISK se obavezuje da će se svako dostavljeno izdanje recenzirati u razumnom vremenskom roku do najviše četiri mjeseca od trenutka dostavljanja. Mišljenje autora teksta ostaje njegovo vlastito i ne predstavlja kolektivno mišljenje. Bendovi ne mogu birati ko će ih recenzirati niti mogu na bilo koji način utjecati na ocjenu i kritiku. ISK zadržava pravo da odbije muzičku grupu ukoliko smatra da grupa podstiče diskriminatorne stavove (nacionalizam, rasizam, nacizam, homofobija…)

2. ISK autori biraju umjetnike koji će biti intervjuisani i ni na koji način se ne može utjecati na ove izbore.

Objavljivanje vijesti o koncertnim, izdavačkim i sličnim aktivnostima:

1. Od dana objavljivanja ovog pravilnika (11.2.2013.) objavljivanje vijesti u rubrici “ISK Vijesti” na ISK Web Magazinu vršit će se na sljedeći način: sve koncertne, izdavačke, promotivne aktivnosti bilo pojedinaca, kolektiva, bendova i/ili izdavačkih kuća moraju se ISKLJUČIVO dostaviti uz sav potrebni press materijal (fotografije, video linkovi, press release) na e-mail izvansvakekontrole@gmail.com. Članovi ISK tima više NEĆE pretraživati internet za informacijama niti će se osjećati dužnim da objavljuju vijesti koje im nisu poslane. ISK kolektiv zadržava pravo da ne objavi vijest.

Promocija konceratnih i festivalskih aktivnosti:

ISK će i dalje revnosno raditi na promociji koncertnih i festivalskih aktivnosti koje se dešavaju u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu, bez obzira na geografsku lokaciju, a uzevši u obzir zadržavanje prava da odbijemo promociju ukoliko smatramo da dešavanje podstiče diskriminatorne stavove.

Kako bi koncertna i festivalska aktivnost bila promovisana kroz vijesti/članke/upis u ISK kalendar/reportaže, potrebno je da organizator dostavi .jpeg kopiju plakata sa naznačenim logom ISK u dijelu za medijske sponzore. Bez ikakvih iznimki, ISK kolektiv se neće osjećati dužnim da promoviše određenu koncertnu i promotivnu aktivnost ukoliko se na promotivnim materijalima kakvi su flyeri i plakati ne nalazi ISK logo. Ukoliko nemate ISK logo, zatražite ga na e-mail izvansvakekontrole@gmail.com. ISK se obavezuje da će svaku koncertnu aktivnost promovisati u zdravoj mjeri, koliko god to bilo moguće.

***

Za sve dodatne informacije i pitanja o pravilniku, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail adresu izvansvakekontrole@gmail.com.