Master’s Hammer ekskluzivno na ovogodišnjem Brutal Assaultu!

brutalassaultlogo_png

Nemoguće je upravo postalo realnost – nakon 25 godina legendarni MASTER’S HAMMER će odsvirati ekskluzivni festivalski nastup na Brutal Assaultu sastavljen uglavnom od pjesama iz devedesetih godina prošloga vijeka!

Ne postoji bolji način da nastavimo ovu najavu od idućeg benda, očeva mračnog death metala INCANTATION! Kanadski veterani tehničkog death metala GORGUTS se takodjer vraćaju na Brutal Assault i izuzetna nam je čast ponovo ugostiti inovatore ovog žanra. Kada smo već kod inovacija i death metala, FALLUJAH je bend koji je u posljednjih par godina unio svježinu u ovaj žanr, spajajući atmosferične gitarske pasaže, brze bubnjarske ritmove i nevjerovatne vokale u jedno. Bostonske thrashere REVOCATION ćemo po prvi put gledati iduće godine u Jaromeru, kao i, po mnogima, začetnike death metal zvuka – POSSESSED!

Nastavićemo sa bendovima kojima će ovo biti debi nastup na Brutal Assaultu: njemački teutonic thrash metalci PROTECTOR, heavy metalci METAL CHURCH koji su aktivni još kd 1984., te legendarni crossover thrasheri LIFE OF AGONY iz New Yorka, koji će nastupiti u originalnoj postavi.

Fanove grindcore zvuka će obradovati grind and roll nastup benda GUTALAX kao i Holanđana TEETHGRINDER, a za sve ljubitelje mračnog sludge zvuka tu je MANTAR.

Brutal Assault se izuzetno ponosi što svake godine okuplja različite žanrove mračnog zvuka na jednom mjestu, ne držeći se isključivo metal domena, pa ja tako francuski producent Gautier Serre gost ovogodišnjeg izdanja, kombinujući breakcore, death metal i barokne melodije pod pseudonimom IGORRR. Kada smo kod mračnog elektro zvuka, legendarni kanadski FRONT LINE ASSEMBLY predvodjeni Bill Leebom (Skinny Puppy) će takodjer biti dio Brutal Assaulta!

Za kraj smo ostavili odličnu najavu za sve black metal fanove: BATUSHKA će održati poseban ritual u Jaromeru 2017. godine – nastup koji ne smijete propustiti.

Posjetite našu web stranicu za više informacija: http://brutalassault.cz/en/

Podsjećamo da su early bird ulaznice za Brutal Assault 2017 po cijeni od 78 EUR (1900 CZK) dostupne do 30. aprila na http://brutalassault.cz/en/eshop/

Save