VA – DRMK Kronika Vol. 1

Društvo za Razvoj Mladinske Kulture je sjajna ekipa bazirana u Ljubljani u Sloveniji koja se bavi organizovanjem i okupljanjem omladine. Ovaj DIY uradak je sjajan primjer i jedna od kruna njihovog dosadašnjeg rada. Četrnaest pjesama apsolutno nepristojne buke stvorene na najrazličitije načine definitivno nije za svakoga. Ima tu od harsh-noisea pa do noise-rocka, ali sve je sjajno upakovano u jednu krasnu cjelinu.

Kupovinom ovog albuma pomažete razvoj DRMK-a, dakle sama kompilacija ima karakter ne samo promotivnog materijala jedne mlade skupine ljudi, već i pristojne nenaporne molbe za pomoć i podršku. Vizuelno je sve odrađeno na sjajan način, DRMK ekipa poručuje da je kopiranje i više nego dozvoljeno, čak i preporučljivo, ali naručiti ovakvo djelce ne bi trebalo predstavljati neki poseban problem.

Do ovog CD-a sam došao lako. Sletio je u moj poštanski sandučić na Radiju 202 poslan od strane Matjaža Galičiča, noise entuzijaste skrivenog iza projekta Gen 26 i vlasnika izdavačke kuće [&]. Da, [&] je ime izdavačke kuće :)

Oštra i bolna preporuka za bilo kojeg noise fanatika. Buka na najbolji mogući način.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Razni izvođači
Ime izdanja:
DRMK Kronika Volume 1
Izdavač:
[&]
Godina izdanja: 2007
Website benda:
/