Hiroshima Will Burn – To The Weight Of All Things

Uh, ovdje sam ostao zbunjen. Bend izda debi album u 2009. godini i onda se raspadne? Hm…nešto je tu čudno. Naišao sam na podatak da je ovo re-izdanje za češki Lacerated Enemy Records, ali to nije pouzdan podatak. Šteta raspada.

Konkretno, nemam baš puno toga reći o ovom albumu i bendu jer je ova muzika meni u većini slučajeva apsolutna nepoznanica, tako da ne bi bubao napamet,reći ću šta imam i odoh spavati.

Brutal death metal i pored svega tehnički je toliko raširen u zadnje vrijeme da je vrlo teško probiti se kroz sva imena, poznata i nepoznata. Hiroshima Will Burn je najvjerovatnije imao tu sreću što su iz Australije koja je više poznata po nekim drugim žanrovima nego po death metalu, pa je bend imao domaću podršku dovoljno jaku da njihovo ime (i logo, koji izgleda kao produkt nečega što bi se moglo zvati brutal death metal / deathcore generator) dođu do Češke i izdaju se tamo.

Album je ispoliran, tehnički uredno odsviran, sve je na mjestu. I to je kraj moje recenzije. Nemam stvarno šta dodati, a da se ne ponavljam. Solaža-breakdown-growl-solaža-breakdown-blast-blast-solaža-growl. Ukrug tačno trideset i jednu minutu i trideset i jednu sekundu. Izdvajam kompoziciju “Laberinto” koja je totalno suluda.

Mislim da će ljubitelji tehnike i deatha bolje prosuditi od mene valja li ovaj album čemu. Čini se da se priča sa Laceratedovim promo paketima ponavlja – ako se dobro sjećam, dobio sam dva dosad, prva dva CD-a sa ove izdavačke kuće su bili albumi bendova Despise i Abominable Putridity – Despise zadovoljio, Abominable Putridity failao, da se izrazim slengom moderne generacije. Sada sam dobio albume bendova Cerebrum i Hiroshima Will Burn. Cerebrum – ODUŠEVIO, a Hiroshima Will Burn – pa što se vrtio u playeru par dana prije recenzije – vrtio. Žao mi je.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Hiroshima Will Burn
Ime izdanja:
To The Weight of All Things
Izdavač:
Lacerated Enemy Records
Godina izdanja:
2009
Website benda:
http://www.myspace.com/hiroshimawillburn