Bitka za odlazak na Wacken večeras u Sarajevu!

woawackenmb2015

Serija koncerata takmičarskog karaktera Wacken Metal Battle za područja šest republika regiona večeras se nastavlja u Sarajevu. Na ovim takmičarskim nastupima izabrane grupe će se boriti za svoju šansu da se predstave na ovogodišnjem izdanju najvećeg svjetskog heavy metal festivala Wacken Open Air. Koliko je Wacken značajan na globalnom nivou govori činjenica da je već desetu godinu zaredom rasprodat.

Za naklonost publike i žirija večeras će se boriti četiri bh. grupe. Finalna noć izbora bit će održana u sarajevskom Kaktusu 5. juna gdje će se publici predstaviti šest pobjedničkih grupa.

Predstavnici Bosne i Hercegovine su Cornix, Agelast, My Last Suicide i The Loudest Silence. Specijalni gost je banjalučka grupa Benefit, bh. pobjednici prošlog izdanja. Kako je navedeno na Facebook najavi dešavanja, koncert večeras počinje u u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Ranijih godina, zahvaljujući pobjedi na Ex-YU Wacken Metal Battleu, u Njemačkoj su se publici predstavili Downstroy, Forever Storm, Furion, Tanker, Cold Snap i Agni Kai.

https://youtu.be/r8h696sJ6kU