Dickless Tracy – Halls Of Sickness

Hvala Uriel Productionsu što davne 2005. godine organizova prvi i nažalost jedini “United Forces Festival”. Bio je to najbolji festival održan u Sarajevu, a striktno skoncentrisan na ex-Yu metal/hardcore/grindcore scenu. Na Festu su se sarajevskoj publici predstavili i slovenski Dickless Tracy.

Tom prilikom su dijelili i svoj demo “Grind or Be Grinded” koji i dan-danas rado slušam i u istom uživam.

Prošao je Dickless Tracy dosta transformacija, što je najočiglednije ako slušate sva njihova izdanja – od grindcore benda, na death grind, a sada u “Halama Bolesti” Dickless Tracy stoje uspravno i nepokolebljivo držeći barjak staroškolskog death metala visoko u zraku!

Bez skromnosti, predstavljam Vam album “Halls of Sickness”, najbolji album death metal orijentacije na Balkanu dosad! Žao mi je, momci i djevojke, ali Dickless Vas je sjebao kao moja malenkost cijelu igraonu davne 1999. godine na takmičenju u Unreal Tournamentu. Sklonite se da Kraljevi prođu! Zasad jedini bend koji im može parirati je Awaiting Fear iz Beograda, ali će njihov album morati biti nešto totalno vanserijski DOOOBROOOO kako bi promijenio moje mišljenje i oteo krunu monstrumima iz Brežica.

Gitara – žice koje dave, čujemo slajdove prstiju po vratu, prebacivanje sa jednog praga na drugi. Prljava, masivna, sirova, bezbožna, bezobrazno masna i tako savršeno mutna! Bubanj – kostur audio horrora, lupanje kao otkucaji srca žrtava kanibalskih plemena u Cannibal Feroxu, iz frenetičnog bubnjanja u jednom trenutku prelazi u ritualni i ritmički zov smrti u drugom. Bas vam pojede ono malo ušiju što je ostalo. Vokal – Tzeppo je Profesor smrti. Majstor očaja, jeze i tjeskobe.

Dickless Tracy je slovenski Impetigo na death metal ster(e)oidima.

Dickless Tracy je death metal Clive Barker.

“Halls of Sickness” je soundtrack za još bolesniju verziju Hellraisera, izašao je u izdanju On Parole Productionsa i usudim se biti stereotipan i reći, jer ovu rečenicu DT definitivno zaslužuje – ako ne uđete u “Hale Bolesti” – nemate JEBENOG POJMA šta je death metal!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Dickless Tracy
Ime albuma: Halls of Sickness
Izdavač: On Parole Productions
Godina izdanja: 2009
Website benda: http://www.babagrind.afekt.net