Thrash metal februar: Suicidal Angels i gosti u Sarajevu 2015. godine!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Suicidal2015

Dobre vijesti odmah na početku dana; februar 2015. je definitivno mjesec za thrash jer će Sarajevo posjetiti Suicidal Angels sa gostima!

Grčki thrasheri Suicidal Angels oformljeni su 2001. godine u Atini. Poznati po svojoj čvrstoj radnoj etici i muzičkom izrazu, mladi bend je od samog početka od strane ljubitelja i medija proglašavan grčkim odgovorom na Kreator. Dosad su izdali pet studijskih albuma, a najnoviji “Divide and Conquer” objavljen je u januaru ove godine. Ovo će im biti treći sarajevski nastup, ali prvi na headliner poziciji – ranije su svirali sa grupama Death Angel i Exodus.

Uz Suicidal Angels Sarajevo će svirati i Dr. Living Dead!, te Angelus Apatrida, te još jedan zasad nenajavljeni bend.

Maskirani kvartet iz Stockholma Dr. Living Dead! širi virus crossovera od 2007. godine. Ukoliko ste ljubitelj pop kulture osamdesetih, skejtanja, brzih i kratkih pjesama, Dr. Living Dead! je grupa kakva rijetko dolazi u Bosnu i Hercegovinu, te se spremite za divlji ples u šutci! Izdali su dva albuma, “Dr. Living Dead!” 2011. godine, te “Radioactive Intervention” godinu kasnije.

Angelus Apatrida je jedan od najboljih španskih thrash metal bendova koji u posljednjih nekoliko godina uživa dodatnu populatnost zahvaljujući zasluženom ugovoru sa izdavačkom kućom Century Media. Grupa je oformljena 2000. godine, te im je njihova kombinacija agresivnosti i melodičnosti pretočena u thrash metal zvuk obezbijedila poklonike prvo u matičnoj Španiji, a onda i u cijelom svijetu. 2015. godine, taman pred koncert u Sarajevu, Century Media će objaviti njihov novi, peti po redu album nazvan “Hidden Evolution”.

Koncert će se održati 27.2.2015. u klubu Sloga u Sarajevu, a informacije o cijeni karata i pretprodaji uskoro će biti dostupne.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content