Večeras u sarajevskoj Slogi Entombed A.D. i Grave!

entombedplakat

Sedmi oktobar je stigao, što znači da će sarajevski klub Sloga biti poprište još jednog sjajnog heavy metal događaja – večeras su u Sarajevu Entombed A.D. i Grave!

Sarajevo je jedna od tačaka na mapi velike evropske turneje kojom se predstavlja novi album Entombed A.D.-a “Back To The Front” koji je objavljen u avgustu ove godine.

I Entombed A.D. i Grave osnovani su osamdesetih godina u Švedskoj, te su u bogatim karijerama definisali karakteristični zvuk švedskog death metala koji predstavlja fascinantan spoj melodije i žestine. Autori su klasika kakvi su “Left Hand Path”, “Clandestine” i “Wolverine Blues”, dok Grave stoji iza moćnih izdanja kakva su “Into The Grave”, “Soulless” i “Endless Procession of Souls”. Na sarajevskom koncertu svirat će i švedska grupa Implode.

Kupovina ulaznica i preuzimanje rezervisanih ulaznica se može obaviti od 19.00 na vratima kluba Sloga. Klub se otvara u 19.30, a bend podrške, švedski Implode započet će sa koncertom u 20.00. Grave izlazi na binu u 21.00, dok će Entombed A.D. početi koncert u 22.15.

Sudeći po ranijim setlistama sa ove turneje, ljubitelje žestokog zvuka definitivno očekuje odlična zabava večeras – Entombed A.D. će svirati preko sat i pol!

Vidimo se na frontu!