Entombed A.D. i Grave za pet dana u Sarajevu!

entombedplakat

Još nas samo pet dana dijeli od sedmog oktobra kada će na bini sarajevskog kluba Sloga zasvirati dva legendarna švedska benda – Entombed A.D. i Grave!

Sarajevo je jedna od tačaka na mapi velike evropske turneje kojom se predstavlja novi album Entombed A.D.-a “Back To The Front” koji je objavljen u avgustu ove godine.

I Entombed A.D. i Grave osnovani su osamdesetih godina u Švedskoj, te su u bogatim karijerama definisali karakteristični zvuk švedskog death metala koji predstavlja fascinantan spoj melodije i žestine. Autori su klasika kakvi su “Left Hand Path”, “Clandestine” i “Wolverine Blues”, dok Grave stoji iza moćnih izdanja kakva su “Into The Grave”, “Soulless” i “Endless Procession of Souls”. Na sarajevskom koncertu svirat će i švedska grupa Implode.

Karte se i dalje mogu nabaviti u pretprodaji, svakim danom osim nedjelje od 09.00 do 17.00 u klubu Sloga. Za sve zainteresirane koji žive izvan Sarajeva, otvoren je e-mail za rezervacije ulaznica – smf.ulaznice@gmail.com. Na dan koncerta, cijena karata će porasti.

Vidimo se na frontu!