Damir Sinanović Bumbar novi bubnjar grupe The Loudest Silence

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

bumbarloudest

Nakon što su krajem juna objavili da su se razišli sa bubnjarom Samirom Ramićem, sarajevski symphonic metal bend The Loudest Silence objavio je večeras da je novi član grupe poznati tuzlanski bubnjar Damir Sinanović Bumbar.

Bumbar je jedno od najpoznatijih imena tuzlanske muzičke scene. Sa korijenima u tuzlanskoj death metal prošlosti gdje je počeo svirati kao član grupe Grotesk (još jedan poznat član grupe je Mire Dumanjić, jedan od članova tuzlanske grupe Defence i sound systema Baga Sound), Bumbar je metalcima najvjerovatnije najpoznatiji kao član grupe Southern Storm, a radio je i sa bendovima Postmortem, Path Beyond Serenity, sa FM JAM ekipom Frenkijem i Edom Maajkom, kao i sa grupama i autorima kao što su Bolero i Dado Topić.

Po riječima članova The Loudest Silencea, energija je već od audicije bila nenadmašna.

“Čovjek je sjeo za bubnjeve i bukvalno nas odnio na sve tri pjesme koje je trebao da pripremi. Nismo mu morali ništa reći, osmijesi na licima su bili dovoljan znak – ovo je naš čovjek. Entuzijazam i atmosfera u bendu su bolji nego ikad”, napisali su članovi The Loudest Silencea na svom Facebook profilu.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content