Bestias objavio video spot za pjesmu “Na Krilima Osvete”

bestias

Sarajevski bend Bestias objavio je video spot za pjesmu “Na Krilima Osvete” koja se nalazi na njihovom demo albumu “Na Krilima Osvete”. Materijal sa ovog demo izdanja prvobitno je trebao biti prvi album Bestiasa, no kako govore članovi benda, zbog finansijskih, organizacionih i tehničkih problema materijal je ostao na razini demo izdanja i objavljen je kao takav.

Spot “Na Krilima Osvete” je u potpunosti rezultat Bestiasa i njegovih članova; produkcija, montaža, snimanje i režiju spota obavili su članovi Bestiasa. Spot je sniman u Sarajevu, kako navode članovi benda, izbjegavajući bilo šta što indicira na moderni način snimanja i aranžiranja muzičkih spotova.

“Na samom spotu je urađena analogna konverzija – spot je prebačen na DV traku i vraćen nazad u digitalni format. Minimizirali smo korištenje digitalne tehnologije. Do sada niti jedan metal bend u BiH se nije odlučio za ovakav pristup u vizuelnom predstavljanju benda. Cilj je bio atmosferično prikazati karakteristično sivilo našeg podneblja kroz našu viziju istinskog ekstremnog metala.”, izjavio je vokal benda Džafer Bavčić.

Pogledajte “Na Krilima Osvete”!