Lagwagon – I Think My Older Brother Used To Listen To Lagwagon

Naslov najnovijeg izdanja američkih melodičnih punk uzdanica Lagwagona sa kojima sam se upoznao preko Tony Hawk Pro Skater soundtracka je ironična zajebancija na njihovo vlastito postojanje – istina je, ljudi koji su slušali Lagwagon na njihovim počecima sada već imaju dobru količinu godina u dupetu.

Prije par godina sam slušao neko izdanje Lagwagona – ne sjećam mu se imena, ali sto posto sam siguran da ovako melodično nije bilo. Iskreno, nisam navikao na ovakve albume, ježim se od njih. Muzika je koliko-toliko i prihvatljiva, ali ja definitivno ne mogu podnijeti vokale kakve je snimio Joey Cape. Da se razumijemo, Joey ima odličan glas, ništa pogrešno sa njim, ali ja sam čovjek koji toliko količinu melodije ne može podnijeti.

I tu se otprilike završava ova recenzija – muzika Lagwagona je melodična i odlična, nisu uzalud prvi bend koji je potpisao za Fat Wreck, ali ako mene pitate – ovi melodični vokali su sve pokvarili.

No, ko zna, svi smo različiti, možda se Vama i svidi – ako je to tako, volio bi da mi to javite i kažete svoje mišljenje!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Lagwagon
Ime izdanja: I Think My Older Brother Used To Listen To Lagwagon
Izdavač: Fat Wreck
Godina: 2008
Website benda: http://www.lagwagon.com