First Blood specijalni gosti na koncertu downseta.!

1.7.2014. godine u klubu Sloga koncert će održati rapcore velikani downset. Već ranije su BHxHC Booking i Sarajevo Metal Fest Promotions najavili sarajevske bendove Aesthethic Empathy i M.T.S. kao grupe podrške, no danas je potvrđena i informacija da će specijalni gosti na koncertu biti i američki hardcore bend First Blood!

Formirani 2002. godine u legendarnoj Bay Arei u San Franciscu, First Blood je poznat kao američki hardcore karakterističan po svom furioznom i direktnom nastupu, te porukama koje promovišu kroz svoju muziku. Njihove žive  nastupe oduševljeno su slušali i gledali ljubitelji hardcorea diljem više od trideset zemalja, a posjetili su već i Bosnu i Hercegovinu u junu 2011. godine. Dosad su snimili dva albuma, debitantsko ostvarenje “Killafornia” i nasljednik “Silence is Betrayal” iz 2010. godine.

Na njihovoj oficijelnoj stranici možete besplatno skinuti kompilaciju obrada kojima su First Blood odali počast velikanima hardcorea koji su i njih inspirisali, a sve povodom deset godina First Blooda.